Názory ke článku Bill Gates predpovedá zmeny... – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Bill Gates predpovedá zmeny... – Programujte.comNázory ke článku Bill Gates predpovedá zmeny... – Programujte.com

 

Názory ke článku Bill Gates predpovedá zmeny...

Colpik   NOVÝ
25. 1. 2008

Nechci vypadat konzervativně, ale Gates už mi začíná lézt na nervy s těmi jeho věčnými představami o dokonalém počítači pro BFU! Je to hrozné jak neustále prohlašuje "Pročítač by měl být na obsluhu co nejjednodušší bla bla bla..."! Zaprvé asi moc kouká na sci-fi a zadruhé mu asi nedošlo, že než se ti jeho BFU-zombie vůbec naučí zvykat si na touchscreen, uplyne dalších 50 let. :smile1:

P.S.: Tohle není anti-MS, ale anti-Gates!!!
P.S.2: Jinak hezký článek :smile2:

tom*p   NOVÝ
25. 1. 2008

To Colpik: Zvykali si snad "BFU-zombie" na klávesnici a myš 50 let?
Ale pokud je to jeho poslední vystoupení na veřejnosti, tak už ti Gates na nervy dál lézt nebude ;)

Smokie   NOVÝ
25. 1. 2008

tom*p píše:

To Colpik: Zvykali si snad "BFU-zombie" na klávesnici a myš 50 let?
Ale pokud je to jeho poslední vystoupení na veřejnosti, tak už ti Gates na nervy dál lézt nebude ;)

Myslim, ze ti unikla pointa. 50 rokov potrva, kym BFU-zombie odhodia mys a klavesnicu a zacnu pouzivat touchscreen.

benghi   NOVÝ
25. 1. 2008

Jsem BFU, protože mně to těch 50 let trvat bude...pokud se toho teda dožiju, což je téměř jistý, že ne. Touchscreen jsem zažil v řízení technologickejch procesů a mohu odpovědně prohlásit, že jakkoliv mizerný tlačítka jsou lepší než touchscreen. Důvod je jednoduchej. Tlačítka se po ovládacím panelu obvykle nestěhují (jasně, občas nějaký upadne), kdežto ovládací prvky u touchscreen to zvládnou zcela hravě, jinými slovy musíte koukat na obrazovku když tam do něčeho klofete a to je bohužel docela blbý.

Další věc - krám s dotykovou obrazovkou coby mobilní zařízení (například mobil). Já teda nevím, ale tohle mě dost nakrklo. Zkuste na tom něco napsat, pokud stojíte v jedoucí tramvaji. OK, jednou rukou se držíte mastný tyče, v druhý ruce držíte nějaký to PDA či smartphone a do tý obrazovky klofnete jak. No pochopitelně nijak, protože většina lidí má dvě ruce, nikoliv tři. Takže to tak v čirým nasrání můžete vrazit zpět do kapsy a doufat, že si něčím nepromáčknete choulostivej display. Když si vedle toho vezmete krám s konstrukcí mobilu, či něco, co má aspoň nějakou klávesnici (např Asus P525), pak máte pochopitelně palcem šanci. Ono totiž třefit nějaký tlačítko na displayi palcem či prostředníčkem není takovej problém, průšvihy nastávají, pokud potřebujete něco napsat, což ale ono bývá docela často.

Já osobně Billova prohlášení ignoruju a on by se už konečně měl naučit, že nemá nic prohlašovat, pokud si tím není sichr jistej, což ale člověk nemůže být nikdy. Občas z něj vypadnou skvělý moudra. Ono perfektní bylo, když někdy v roce 95 prohlašoval, že nikdo nebude do konce tisíciletí potřebovat víc jak 1MB operační paměti, pročež za pár let vyběhly čtyři koně z jedný stáje (kdo to pamatuje, ten ví, o čem mluvím), což vyžadovalo tuším 4MB operační paměti. (Pro ty, kteří nepamatují - office, ač si nejsem jistej, jestli se to tehdy nejmenovalo jinak...prohledám dobová periodika)

Jinak to, že se dívá na scifi je jasný. Podívejte se, kolik mu je. Já jsem sice o něco mladší, ale v podstatě stejná generace (ano, on je jedním z nejstarších daný generace, já jedním z nejmladších), takže vím, o čem mluvím. Osobně si ale myslím, že spíš čte, protože nevím, že by z doby největšího rozkvětu sci-fi (tj. konec 60, začátek 70 let) bylo nějak víc děl kvalitně zfilmovanejch, ale to je vedlejší. A že do toho montuje startrek, no, já nevím, já na to taky koukal, ale jenom na ty první díly, neb to bylo z dnešního pohledu porno (z tehdejšího pochopitelně ně, protože za současný situace dosahujem upjatosti počátku 20. století...a patrně počátku libovolnýho století), na ty nový (s dotykovejma obrazovkama) jsem už nekoukal, neb tam jaxi nebylo na co koukat.

JumBo_1   NOVÝ
25. 1. 2008

Hlavne asi nejlepsi bude, kdyz nejakemu BFU nebude komp odpovidat. Na klavesnici muze busit do enteru, ale na touch screen?
Btw, pokud se v systemu neco pokazi, jakoze urcite jo, tak si nedokazu predstavit, jak to budou s touch screen opravovat.
Spis mi to prijde tak, ze je proste stve, kolik lidi se jim vrta v systemu, tak jim seberou mys, klavesnici a nechaji jim svoje jiste uzasne barevne obrazovky s nadhernyma ikonkama

MiChaeL   NOVÝ
26. 1. 2008

Já nechápu proč ho všichni kritizujete.Však si uvědomte co pro svět počítačů udělal...

Colpik   NOVÝ
26. 1. 2008

To MiChaeL: Uznávám, že toho hodně udělal. Ovšem ne pro svět počítačů, ale pro svět ekonomiky. Vážit by sis měl spíše programátorů MS!

Tokan   NOVÝ
26. 1. 2008

To JumBo: tak určitě bude nějaký řešení jak to ovládat-spravovat jinak... ale ber to třečba i tak, že oni se prostě snaží pomoc a chtějí ulehčit práci ostatním.

Curo   NOVÝ
26. 1. 2008

To Colpik: není pravda, BG toho udělal pro každého z nás hodně, opravdu. Linux by nebyl tam, kde je dnes, počítače tam, kde jsou dnes. Není to pouze jeho zásluhou, ale tedy hlavně jeho (a Ballmera ;) ).

Tocimanko   NOVÝ
26. 1. 2008

To Curo: Nj, ale ako si čítal, údajne odchádza...

Tak či tak, keby nebol Bill Gates (človek, ktorý by to mal všetko na starosti a pekne to riadil), nebol by tu windows, .NET a kopec iných produktov, bez ktorých si nevieme život predstaviť. Áno, hlavne programátori MS majú zásluhu, ale predsa: Keby nebol Bill Gates > nebol by Microsoft > neboli by programátori MS :) ... A pls, nie flame!! :D

tmi   NOVÝ
26. 1. 2008

To Curo: ano, linux by nebyl tam kde je, byl by (dle me) dal. protoze by mel moznost stat se mnohem rozsirenejsim systemem a zajem by mu (dle me) prospel - ackoli na druhou stranu, treba by zdegeneroval a stal by se z neho alter-windows.
ale fakt nerozumim tomu co myslis nazorem ze toho udelal pro kazdeho z nas hodne - ktera konkretni Gatesova ficura mi dnes usnadnuje zivot? nemyslim si ze je to osoba natolik vyjimecna ze by bez ni byly dnes pocitace pozadu. on se pouze dokazal ujmout vedeni, ale vsechny (nebo skoro vsechny) ideje a vymysleni pochazali od jinych lidi (jeho zamestancu).

k te jeho vizi: jak zminil benghi, Bill se jiz jako vizionar ukazal ve velmi dobrem svetle. co se tyce touchscreenu - verim tomu ze by mohl vzniknout a mohl by se uchytit, uz mnoho veci ktere mi prijdou naprosto stupidni se uchytily. pocitace obecne maji trend se primitizovat a nastavovat svoje ovladani "blizsi realite" - za coz lze touchpad povazovat.

  NOVÝ
26. 1. 2008

To Curo: Absolutne nesuhlasim... Co takeho pre nas urobil VelkyBill, alebo konkretne pre mna ? Teda okrem toho, ze ked mi niekto posle .doc, tak je vetsinou rozbite formatovanie a ak je to nebodaj ooxml tak to neotvorim vobec (tomu hovoria v MS "standarty"). No podla mna mi Bill a jeho garazova firmicka zivot len zneprijemnuje...
A Ballmer ? Ta tlsta opica ? Vie ten aj nieco ine ako robit falosne patentove hrozby ?
Ano, je sice pekne, ze v minulosti zrusili prilisnu zavislost na vyrobcovi hw ale z mojho pohladu sa
mi zda, ze by mal prist niekto, kto by zrusil zavislost na ms...

A k tomu touchscreenu> Ja svoju klavesnicu nedam ani za 30 striebornych ;)

forstec   NOVÝ
27. 1. 2008

To _k_: Jak říkám, linux userovi nevysvětlíš nic, má svou pravdu. Možná, že je v přemýšlení dále, možná, že ne. Kdo ví. Ale o to tady nejde. Prostě to tak je. Ono je celkem složité říkat, co by se stalo, kdyby Bill Gates neudělal to, co udělal ve světě IT. Kdyby tu nebyl, vyvíjelo by se všechno jinak, anebo taky stejně. To taky nikdo neví. Každopádně měl na celkový vývoj obrovský vliv. Rozhodně větší, než my všichni tady na Programujte dohromady. Díky operačnímu systému, který sice nebyl nejlepším (podle čeho se porovnává kvalita?), ale dokázal ho svými schopnostmi "vnutit" světu, rozšířily se pc i mezi běžné uživatele, cena strojů klesala, dále se rozšiřovaly atd. No a dneska můžu jít a koupit si za 10K PC, kde si rozběhám Vistu nebo Linux - to už je jedno, díky bohu za konkurenci, ale ne moc velkou:-) No musíme si prostě zvyknout, že IT průmysl je jeden velký byznys, kde kvalita softu nehraje prim, spíše to, co chce uživatel. A to MS vždycky věděl - a nebo nadiktoval, co uživatel vlastně chce. To samé jsou předpovědi Gatese, on nepředvídá, jenom říká, kam se MS bude snažit vše nasměrovat, protože jestli nějaká firma má tu moc něco ovlivnit, tak MS. Že se to ne vždy podaří, je už věc jiná.

forstec   NOVÝ
27. 1. 2008

To forstec: Jenom abych doplnil: Samozřejmě i ostatní postavy měly na IT vliv, a všechny se vzájemně ovlivňovaly. To je jako programovací jazyky - taky se to mezi sebou kopčí jako o život, ale je to ve prospěch programátora (uživatele). Prostě bych tomu nechal přirozený průběh, všechno je do sebe tak zamotaně propletené, že se nedá říct, kdo měl jaký vliv a na co.

Pokča   NOVÝ
27. 1. 2008

To tmi: Jenom oprava: Bill Gates kdyby neexistoval - tak bys dnesk tento prispevek psal na psacim stroji ! A takovy to, že kdyby nebyl BG tak by nebyl Windows - keci... Co se vám na Windowsů nelíbí ? Ono je něco jiného kritizovat něco o čem nemáte ani páru a kritizovat když umíte programovat-> Jestli ovšem programujete v jakémkoliv jazyce, tak si uvědomíte jak je neskutečně složité naprogramovat něco jako Windows !

jenom dodatek co všechno udělal BG: Vymyslel spolu základní programovací jazky na synatxy BASIC ze kterého se vyvinuly dnešní programovací jazyky, spolu s programátory vytvořil 1. operační systém pro tehdejší CPU - MS-DOS
-> takže to že dneska existuje LINUX je zásluhou Billa Gatese
Protože ikdyž je Linux na 1. pohled odlišny od Windowsů tak pořád jenom vycházejí z MS-DOSu !!!!

vrtulex   NOVÝ
27. 1. 2008

To Pokča:

No já nevím, ale není Linux založený spíše na UNIXu?

tmi   NOVÝ
27. 1. 2008

To Pokča: chces tim rict ze Bill Gates vynalezl klavesnici? oooh padam z tebe na podlahu. ano, naprogramovat neco jako windows je slozite, to ale neznamena ze to je spravne, prinosne a uznanihodne. ja bych take mohl postavit vez z 50G krabicek od caje a ackoli by to bylo slozite, netroufal bych si zadat uznani vsech architektu sveta.

Bill Gates ze vymyslel zakladni programovaci jazyk ze ktereho se vyvinuly vsechny dnesni programovaci jazyky? tak budto si trotl, a nebo mame jinou predstavu o tom co jsou dnesni programovaci jazyky. ze by Linux vychazel z MS-DOSU? abych se priznal mam trochu jiny nazor, konkretne ten ze Linux vychazi z Unixu (potazmo z Minixu), ktery je starsi nez MS-DOS. a navic, MS-DOS neni primym dilem B. Gatese.

To forstec: vcelku s tebou souhlasim. ano gates podle me mel vliv, pouze tvrdim ze ten vliv nebyl (pro me) prilis pozitivni a take ze sam gates neni nenahraditelny, jako by tomu mohlo byt u jinych postav (predevsim vedci. podobne "zanedbatelny" je dle me i Torvalds - bez neho by pravdepodobne nebyl svet unixovych systemu tak popularni, ale prakticky by tu akorat bylo jine jadro)

Tocimanko   NOVÝ
27. 1. 2008

Ale no tak!! Kľud! Predsa sa nebudeme kvôli takejto somarine hádať :D BG si zaslúži isté uznanie i keď nie je bohom (s malým b) v IT. Skončime to, ok? :D

Curo   NOVÝ
28. 1. 2008

To tmi: To _k_: Ne, BG toho neudělal ani tak pro náš ve formě SW, ale svým přístupem. Zkuste zabrousit do opravdové historie MS, jeho týmu, jak se vyvíjel Apple a tehdejší kontrakt s IBM. Ano, měli kopec štěstí, ale já tady neříkám, že jejich OS je super, ale to, že pro nás udělal opravdu mnoho, pro všechny..

Curo   NOVÝ
28. 1. 2008
Pokča   NOVÝ
29. 1. 2008

To tmi: Já to nebudu už rozebírat ale na poslední vě se zeptam: Umíš programovat ? Jestli jo tak seš ****,který si myslí že je geniální a dokáže vše - ANO postav tu věž z těch krabiček !!! Pak možná řeknu, že geniální seš ! Ale dokus to neuděláš tak nemáš právo soudit a hlavně odsuzovat Billa Gatese a hlavně Windows ! A jestli si myslíš že windows není spávné programovat, tak seš kkt ty ! Jenom srovnání - kolik MB má Win a kolik Linux. Jenom si zkus odevřít poznámkový blok a zační psét věty, ale ne přes CTRL + C ale normální souvyslý, myslný text aby potom ten texťák měl přes GB a pokud v těch větách nebudeš mít chybu pak usoudim, že seš lepší než Bill Gates. A taky podle toho srovnání velikostí je jasný, že Wndows je daleko propracovanější než Linux

A pokud neumíš programovat tek nemáš právo ani vyslovit jméno Billa Gatese protože upřímě víš h***o o tom co je naprogramovat bez chyby něco jako je Win.

kaktus710   NOVÝ
29. 1. 2008

Zvykol som si na operacne systemy win...s xp som velmi spokojny a myslim si, ze programatori odviedli celkom dobru pracu. Co sa tyka bezpecnosti a chyb, mam taky pocit, ze ak by som mal legalnu verziu operacneho systemu a stahoval si aktualizacie a opravy, tak by bol rovnako bezpecny a spolahlivy ako linux, ktory kazdy strasne obhajuje a ospevuje (aj ked som s nim velmi nepracoval, ale tak vyskusal som si ho a skoro som rozbil pocitac a vypadali mi vsetky vlasy z toho, co vsetko som si s nim vytrpel pri nastavovani a spustani jednoduchych programov :D ). Ohovarajte BG, ale dokazal dat dokopy najlepsich ludi a vytvorili velmi dobry OS a kopu programov ;)

Pokča   NOVÝ
30. 1. 2008

To kaktus710: Presne tak... Naprosty souhlas!!!

  NOVÝ
31. 1. 2008

To Pokča: Lol ;) Vies ako si my zdvihol naladu ? Ty si totiz vynimocny... nevedel som, ze niekto tak blby dokaze pouzivat klavesnicu.
Ale co sa tyka zaprasenia pamate, tak ano uznavam, tu na Win nema nic... ;)

tmi   NOVÝ
1. 2. 2008

To Pokča: LOL)) predevsim je mi lito, ze jsi nepochopil co jsem psal, zkusim to tedy zformulovat jeste jednou, treba to pochopis.
neni umeni udelat neco co je velke a slozite. napoak, je mnohem vetsi umeni naprogramovat neco se stejnym ucelem pokud je to male a jednoduche. priklad z programovani: kdyz srovnas obtiznost implementace quicksortu a mergesortu bez pomocneho pole, uvidis ze mergesort je mnohem obtiznejsi, slozitejsi, komplexnejsi... a co se dominantne pri razeni pouziva? jednoduchy quicksort (pokud se nemylim tak i sama knihovni funkce C mergesortu pri dostatku pameti vola quicksort)! v jedoduchosti a prakticke ucelnosti je sila, neni nic krasnejsiho nez algoritmus typu floyd-warshall, ktery na trech radkach najde nekratsi cesty napric celym grafem...

k tvemu prispevku (ackoli radeji bych to prispevkem nenazival, prispevek by mel nejak prispet):
ty tvrdis ze ja smim hodnotit/kritizovat billa az pote, co sam udelam neco podobneho? v tom pripade ale ty nesmis hodnotit/kritizovat me, dokud sam neudelas neco podobneho. takze pokud budes uzivat tento argument, nebudu te brat vazne do te doby nez zde zkritizujes microsoft.
myslim si ze nikdo nevi co to je naprogramovat windows bez chyby. nevim totiz o tom ze by nejake windows bez chyby kdy existovaly.

Pokča   NOVÝ
2. 2. 2008

To tmi: Jenom k tem Windowsum: ja sem nikde nenapsal ze Wndows nema chybu- ba naopak sem to přiznal !!! A na obhajobu sem dal s nadsázkou ten poznámkový blok - to jenom, že si mě ty nepochopil.

Jo a stim že né vždy je větší věc lepší s tím souhlasim. V jednoduchosti je krása, takže asi nebyl nejlepší nápad hodnotit podle velikostí. Ale už to MS takhle naprogramoval a my stim nic neuděláme, ovšem když sme si to nezkusili naprogramovat tak nemůžeme říkat, že to je blbý... a ten tvůj argument :v tom pripade ale ty nesmis hodnotit/kritizovat me, dokud sam neudelas neco podobneho. Tak teď se te ptám co podobného?- co si ty udělal, že tě nesmím hodnotit/kritizovat ???

Jenom shrunutí: Uznávám, že windows neni dokonalý ale ani neni špatný !!! Když to budu brát opravdu oběktivně, tak windows vista který mě se osobně nelíbí, ale už komunikuje přímo s HDD což Linux používá dlouho, proto je taky volen jako servrový OS- je rychlejší. Ovšem dnešní hry které hrajete tak nerozchodíte bez knihoven windowsu- každá API použitá při programování, je pouhé využívání knihoven windowsů. Taže zase MS neudělal všechno tak blbě - a navíc udělal MS Office, které také mají chyby ale přecijenom nám pomahají víc, než škodí.

tmi   NOVÝ
3. 2. 2008

To Pokča:
Pokča píše:

... Co se vám na Windowsů nelíbí ? ...

toto ve me evokuje tvuj predpoklad neexistence neceho nelibeho u windowsu -> tvuj predpoklad bezchybnosti windows. tvoji alegorii s poznamkovym blokem jsem skutecne prilis nepochopil, totiz ani ja netvrdim ze napsat windows je snadne, popr. ze ja pisu bez chyby.
co jsem udelal ze me nesmis kritizovat? kritizuji windows.
u tech her taky nebud tak divoky ve svem usudku: rika ti neco OpenGL? totiz svet neni jenom WinAPI, DirectX... knihovny jsou pouze otazka okoli hry, technickeho obalu - pricemz samotny zdrojovy kod by se o ne prilis opirat nemel. potom se da hra zkompilovat pod jakoukoli knihovnou (po nabaleni potrebnych funkci)... navic wine umi prilinkovat windousacke knihovny, takze pokud bych hry hral, mohl bych si je zahrat i pod linuxovym systemem.
MSOffice nemam rad, a opet: neni to jediny kancelarsky balik (v mem okoli pribiva lidi uzivajicich open office pod windows), a pouziva se predevsim diky neetickemu kroku microsoftu vnucovani vlastnich aplikaci...

Pokča   NOVÝ
3. 2. 2008

To tmi: OpenGL a DirectX nejsou windowsu !!!!!!!!! Jsou to pouze prostředky pro renderování v reálném čase!! To nejsou knihovny WIN !!!!!! A abys vykreslil obekt tak at chces nebo ne tak musis pouzit API ktera nacte objektovu orientaci a dik DIRX nebo OGL se vykresli tak jak ma ! Ono DIRX a OGL se sice delkaruji podobne jako API, ale nejsou to knihovny WIN !

tmi   NOVÝ
3. 2. 2008

To Pokča: ano ja to vim, slo o to ze hry psane pod OpenGL nejsou omezeny jen na WinAPI

michal   NOVÝ
1. 5. 2008

a co pro svet pocitacu udelal?

flamer   NOVÝ
1. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Pokča :

lol. z tveho prispevku je jasne videt, ze nemas o it dostatecne znalosti. operacnich systemu pro tehdejsi cpu bylo vic nez jenom ms dos. dokonce tehdejsich cpu bylo o mnoho vic, nez ty, na kterych bezel ms dos.
je spousta programovacich jazyku, ktere z tveho slavneho basicu nevychazeji. treba takove Cecko/C++, fortran, java, ruby, perl, python, lisp, scheme, agol, cobol, rebol, Ada, pascal, D, forth, smalltalk, brainfuck, eiffel, javascript, php, j, a++, tcl, a uz me to nebavi vyjmenovavat.
tak zkus nam povedet, co ma linux krome moznosti ovladani pomoci prikazoveho shellu (treba tcsh, ktery je starsi nez tvuj dos a v dosu nebyl) spolecneho. a vzhledem k tomu, ze linux vychazi z os minix, ktery je jedna z odnozi UNIXu, tak co ma UNIX spolecneho s DOSem...

ING   NOVÝ
21. 8. 2012

sorry ze otvaram takuto staru diskusiu, ale co poviete teraz? stale myslite ze touchscreen sa nerozsiri?

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý