Názory ke článku Co chybí na Webu 2.0? – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Co chybí na Webu 2.0? – Programujte.comNázory ke článku Co chybí na Webu 2.0? – Programujte.com

 

Názory ke článku Co chybí na Webu 2.0?

swat03   NOVÝ
24. 2. 2008

Tak ten web udělej. Na internetu si najdi jiné programátory a udělejte WEB 2.0 pro programátory. ;-) A neříkej, že jako programátor bys to nedokázal. ;-)

Peter2   NOVÝ
24. 2. 2008

Neviem ako ty, ale ja som na YT este nikdy nepozeral "Soukromni videa a fotky". A myslim, ze to nerobi 50% uzivatelov.

Osobne YT povazujem za genialnu vec. Chcem si pozriet Videoklip k (prakticky) akejkolvek piesni? No problem. Chcem si pozriet Trailer na nejaky prichadzajuci film? No problem. Chcem sa zabavit a pozriet si napr. takeho Achmeda (the dead terrorist)? Nie je nic lepsie. Chcem si pozriet Highlights (= to najlepsie) zo vcerajsieho zapasu? No problem, mam tu YT (inac, chudak Eduardo vcera :/ nezeby som bol fanusik futbalu...).

Osobne tvori 90% mojho pobytu na YT vyhladavanie videoklipov ci piesni (ano, su tam aj ciste audionahravky s nejakym vycapenym obrazkom kapely).

Ak mi na toto ukazes konkurenciu (resp. lepsiu alternativu) YouTubu, tak si macher. So zvyskom clanku suhlasim.

Garret Raziel   NOVÝ
24. 2. 2008

To Peter2: Osobně, pro prohlížení hudebních videoklipů a trailerů používám program Joost (internetová televize), i když je pravda, že na youtube se toho nachází výrazně více. Fotbal mě dvakrát nezajímá, na highlights se dívat nemusím... akorát na chudáka Achmeda musím na youtube jít. Osobně mi však vadí hodně nízká kvalita videí...

Garret Raziel   NOVÝ
24. 2. 2008

To swat03: Ono, na RSS čtečce už s kamarádem začínáme koncept a portál pro programátory může přijít hned po něm :-). I když nevím, jak moc by se rozšířil... BTW., slyšel jsem, že na programujte.com se chystá také něco v tomhle smyslu :-), takže uvidíme.

Curo   NOVÝ
24. 2. 2008

To Garret Raziel: Co na to říct, Programujte.com chystá právě něco podobného pro programátory a RSS feedy a jejich čtečka či agregátor je již hotový a čeká ho betatesting :)

yaqwsx   NOVÝ
24. 2. 2008

Članek celkem přesně vystihuje skutečnost, akorát myslím, že youtube se používá k naprosto jiným věcem.....

A navíc web neřídí programátoři, ale Fidel Castro...Jen o tom nevíte...

Omlouvám se, jestli opakuji, co už je tu zmíněno, ale diskuzi jsem se ještě nečetl(to abych si své názory neovlivnil jinými)

Peter2   NOVÝ
24. 2. 2008

Garret Raziel píše:

To Peter2: Osobně, pro prohlížení hudebních videoklipů a trailerů používám program Joost (internetová televize), i když je pravda, že na youtube se toho nachází výrazně více. Fotbal mě dvakrát nezajímá, na highlights se dívat nemusím... akorát na chudáka Achmeda musím na youtube jít. Osobně mi však vadí hodně nízká kvalita videí...


ovsem to ze to teba nezaujima neznamena, ze to nema zmysel ;) ani mna nezaujima konzola XBOX 360 - neviem, na co sa vobec vyraba! Idem o tom hned napisat clanok! ........ ;) nic v zlom...

benghi   NOVÝ
24. 2. 2008

Autor se celkem přesně trefil do mých názorů. Opravdu, s většinou toho, co napsal, souhlasím. Ještě k tomu časem sem do komentářů něco napíšu.

Garret Raziel   NOVÝ
24. 2. 2008

To Peter2: Jj, beru to, akorát chci upozornit na subjektivnost, vždyť je to glosa. Jsou to jen mé osobní názory a celý článek by mohl být zarámován jako IMHO. Ale uvítám názory z dark side of the moon, druhé strany mince :-)

EDIT: Takže, pokud chceš napsat článek o nesmyslnosti konzole Xbox, klidně napiš, od toho tu jsou (aspoň doufám) glosy.

Frosty   NOVÝ
24. 2. 2008

To benghi: No čumím. Historický okamžik :smile2:

JanKodera   NOVÝ
24. 2. 2008

Měl bych pár připomínek. Ta čtečka defacto už je. Jmenuje se Google Reader a pokud máš kámoše na Google Readeru, tak ti mohou v klidu sdílet informace.

Co se týče záložek a dalších, tak je vidět že autor nepracoval nikdy na více počítačích. Prostě jednou dospějete do okamžiku, kdy zjistíte, že přecházíte z jednoho počítače na druhý a záložky nejste schopen synchronizovat. Pak del.icio.us oceníte.

No a že programátoři neřídí web 2.0? A kdo jiný? :)

Nicméně web 2.0 není jen o sociálním aspektu, pro programátora by naopak měl být velmi zajímavý. Totiž sdružuje nové koncepty jak dělat webové aplikace, jak se vyrovnat s náporem uživatelů. Přemýšleli jste někdy, jak má youtube udělané doručování videa? Jak to, že jakékoliv video dostane včas? Jak to, že Google odpovídá tak rychle? A jak má Google vyřešeno škálování?

Pak zjistíte, že sociální aspekt je jen jedna část z mnoha. A že dobrá web 2.0 služba nezáleží pouze na sociální stránce.

Pro příklad Programujte.com je typický zástupce web 1.0. Redakce tvoří obsah, uživatel pokud chce může přispívat ve fóru. Je to řiditelné, práva má určitá skupina uživatelů. Pokud se jedná o server a jeho programování, tak lze použít systém, kdy nové články budou pravděpodobně nejvíce na ráně, takže se vygenerují staticky a tím se zrychlí jejích nahrávání.

U web 2.0, jako například youtube, tyto poučky nefungují. Můžete dát pár věcí dát do cache ale moc si nepomůžete, protože máte jich spoustu různě po webových stránkách a nevíte, kdy se kdo zblázní a začne ho chtít. Zde se projevuje takzvaný "long-tail", kdy 90 procent traficu dělají videa, které nemají takovou návštěvnost, aby skončily v cache.

Prostě nenahlížejte na web 2.0 pouze optikou sociální služby, ale přidejte si škálovatelnost, rozšiřitelnost, SOA, SaaS.

Orcslayer   NOVÝ
24. 2. 2008

Další dle mého naprosto mimo článek zralý na flame. Vztáhnout chyby konkrétních webů případně absenci webu jako takového na celý "směr" webu 2.0 je dost mimo. To je jako napsat: "Nemůžu na webu najít informaci o mé oblíbené mrkvi! Celý web je špatný!"

"Nejsem schopen pochopit, proč se dané služby tak rozšířily, já osobně jsem se nenarodil se žádnou úchylkou, která by mi říkala, že se mám dívat na videa/fotky cizích lidí a ani sám nejsem dvakrát nadšen ukazovat své soukromá videa a fotky naprosto cizím lidem" = "Nejsem schopen pochopit, že nejsem na světě sám a že všici nejsou jako já" plus urážka

"Nemluvím o tom, že to pak může vyústit v takové nechutnosti, jako je nedávno zveřejněná aféra s natáčením roztrhání opilé kočky."
-> co je příčina a co je následek? Kočka byla roztrhána proto, aby to bylo zveřejněno? Stalo by se to kdyby nebyly weby 2.0? A pokud ano, jak by se pak na to přišlo a bylo možno potrestat, kdyby nebyl snadno k dosažení důkaz?

"Internet je, byl a vždycky bude řízen právě touto skupinou lidí, ač se Web 2.0 snaží o pravý opak." -> Co bereš za řízení webu? :))

Nechápu, co takový článek dělá na programujte.com. Založit si vlastní blog snad není takový problém.

Orcslayer   NOVÝ
24. 2. 2008

To Orcslayer: Uf, omluva, stahuju první odstavec. V tom jsem byl zase mimo já. *Ovlivněn vyzněním článku.* Celkem by se tu hodila editace. :o)

Garret Raziel   NOVÝ
24. 2. 2008

To JanKodera: Google reader samozřejmě znám, ale není to úplně Web 2.0, což jistě musíte uznat. Na více počítačích pracuji tak na půl (u prarodičů, na ntb, ve škole...) a to si sebou nesu vždy flash disk, na kterém mám nahrané některé portable apps, mimo jiné Portable Firefox, včetně Sage -> záložek.

Web 2.0 neřídí pouze programátoři. Programátoři (lepší by bylo kodéři, programátoři ani tak ne) možná vytvářejí dané stránky, ale ty se pak IMHO řídí samy, resp. se řídí pomocí uživatelů, jež je z 90% procent tvořen BFU. Myslím, že to je jeden ze zásadních konceptů Webu 2.0, aby stránky neřídila malá skupinka blíže zasvěcených ale naopak všichni. I když, chtěl jsem naznačit, že stejně, nebýt kodérů, BFU by se mohli tak akorát kopat do zadku.

Co se týče řešení funkčnosti Webů 2.0, je pravdou že asi vnáší do světa internetu nové a nové featury.

Garret Raziel   NOVÝ
24. 2. 2008

To Orcslayer: Proto jsem článek nenazval "Proč je Web 2.0 naprosto na nic" ale "Co na Webu 2.0 chybí". Chtěl jsem vyjádřit vlastní názor na dnešní fenomén Web 2.0, ukázat proč zrovna JÁ nejsem schopen používat Web 2.0 na každém kroku a na závěr odpovědět na otázku z nadpisu.

-> "Nejsem schopen pochopit, že nejsem na světě sám a že všici nejsou jako já" plus urážka
Ne, tohle jsem neříkal. Možná to pro Vás tak vyznělo, já jsem pouze napsal, že nejsem schopen pochopit, proč se do youtube zbláznilo tolik lidí, protože z mého směru vnímání světa, v mém "malém simulačním světě" v mé hlavě by podobná služba zanikla/vytvořila by se z ní služba na ukládání hudebních videoklipů (což je jediné, co jsem schopen JÁ (všímejte si, že to všechno nevztahuju na celý svět, pouze na sebe) pochopit)

->"co je příčina a co je následek?"
To nemůžeme vědět.

->"Co bereš za řízení webu? :))"
Jeho správu.

->"Založit si vlastní blog snad není takový problém."
Měl jsem vlastní blog.

JanKodera   NOVÝ
24. 2. 2008

To Garret Raziel: dobrá, tak vám to stačí. Já třeba přecházím k různým operačním systémům a prostě tohle je cesta nejmenšího odporu. A ještě jedna věc, nevím na kolik je obtížné takto aplikaci na flasku nainstalovat. Nepátrapl jsem nikdy po tom, ale hádám že to nebude úplně triviální věc. Takže pro BFU je snažší použít nějakou tu web 2.0 službu.

Ostatně, teoreticky, člověk který je schopen kolem sebe vybudovat komunitu lidí, kteří budou články sledovat, sdílet a komentovat, by měl dosáhnout velmi efektivního získávání informací.

Ja si řeknu, že vy mě zajímá c++, stejně jako Vás. Začnu sledovat články co čtete, nikoliv proto abych Vás kopíroval, ale proto že máte o oblasti asi přehled a už dokážete určit co je zajímavé.

Ostatně lidé se potřebují sdružovat do skupin a tak web 2.0 je přirozený postup. Jen je opravdu škoda, že se nikdo nezabývá moc tou technickou stránkou věci. Možná bych něco zkusil napsat a udat to tady na programujte.com. Třeba by mi to i vydali :)

pa3k   NOVÝ
25. 2. 2008

A prečo ten web pre programátorov musí byť nutne WEB 2.0? :) Čo je na WEB 2.0 také, čo bežný web nemá? :-)

juiCZe   NOVÝ
25. 2. 2008

Chápu že je to glos, ale i tak chci odpovědět. Služby o které nestojíte, můžou být naopak velmi zajímavými pro jiné uživatele, resp pro tu majoritní masu uživatelů, pro kterou se většina služeb dělá, youtube je snad z 60 % zaplněna různými domácími videy tvořenými masou uživatelů. Linkovací systémy jsou prozměnu s oblibou osedlány autory článků na blozích, kteří mají pocit že jim chodí málo návštěvníků. Takhle to prostě je, pokud vám něco schází, všichni budou rádi za inovativní nápad a jeho realizaci :)
Jinak s poslední větou se nedá než souhlasit, viz http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2014734

Smokie   NOVÝ
25. 2. 2008

To pa3k: WEB 2.0 je web, ktoreho obsah tvoria navstevnici, sam o sebe je prazdny, ponuka len sluzby. Taky web je napriklad YouTube. Programujte.com nie je web 2.0, pretoze jeho obsah tvori redakcia.

pa3k   NOVÝ
25. 2. 2008

To Smokie: A kto vytvoril takúto definiciu? Nakoniec aj redakcia webu tieť patrí to množiny návštevníkov tohto webu :-) Programujte.com nie je WEB 2.0 pre skôr preto, že nie je BETA a nemá v designe ružovú farbu ;-)

Frosx   NOVÝ
25. 2. 2008

Pokud ti chybí celosvětové hodnocení kvality RSS článků tak jukni na www.newspond.com osobně se mi ale víc líbí NewsBrief ( http://press.jrc.it/ ), protože u zpráv jde hlavně o rychlost a důležitost - ne o popularitu

dchecker   NOVÝ
26. 2. 2008

pa3k píše:

To Smokie: A kto vytvoril takúto definiciu? Nakoniec aj redakcia webu tieť patrí to množiny návštevníkov tohto webu :-) Programujte.com nie je WEB 2.0 pre skôr preto, že nie je BETA a nemá v designe ružovú farbu ;-)


jo asi tak :D dneska si lidi myslí, že web 2.0 je jen o nějakym designu což neni pravda :)

Lamicz   NOVÝ
26. 2. 2008

Popravse jsem mile prekvapen timto clankem. Je videt, ze autor internet pouziva a ne jenom o nem keca ;)

Lamicz   NOVÝ
26. 2. 2008

Reagoval na komentář od uživatele dchecker :

Ja mam pocit, ze je to jakysi umely protlacovani "staronovych" tecnhologii. Zkratka, kdyz nekdo potreboval driv pouzit JS, protoze se mu proste hodil na nejakou fci webu, tak ho pouzil a hotovo. Kdyz chtel ruzovy pozadi, RSS a kdovico, tak je proste taky a jednoduse vyuzil a nedelal z toho zadnou vedu. Dneska se z toho dela veda a jmenuje se to Web 2.0 a musi to byt vsude, asi z duvodu, aby se nekdo casem nabalil, protoze ze vseho, co se masove nasadi, se zacne rejzovat, ze...

Smokie   NOVÝ
26. 2. 2008

pa3k píše:

To Smokie: A kto vytvoril takúto definiciu? Nakoniec aj redakcia webu tieť patrí to množiny návštevníkov tohto webu :-) Programujte.com nie je WEB 2.0 pre skôr preto, že nie je BETA a nemá v designe ružovú farbu ;-)

Evidentne ti uplne unikla pointa toho co som pisal, Web 2.0 je web, ktoreho obsah tvoria navstevnici a nie privilegovani ludia, ktori si hovoria redakcia. To, ze aj clenovia redakcie su navstevnici webu je sice pekne, ale uplne irelevantne. Ty a ani ja, pokial nie sme redaktormi, obsah programujte.com netvorime.

pa3k   NOVÝ
27. 2. 2008

Smokie píše:

pa3k píše:

To Smokie: A kto vytvoril takúto definiciu? Nakoniec aj redakcia webu tieť patrí to množiny návštevníkov tohto webu :-) Programujte.com nie je WEB 2.0 pre skôr preto, že nie je BETA a nemá v designe ružovú farbu ;-)

Evidentne ti uplne unikla pointa toho co som pisal, Web 2.0 je web, ktoreho obsah tvoria navstevnici a nie privilegovani ludia, ktori si hovoria redakcia. To, ze aj clenovia redakcie su navstevnici webu je sice pekne, ale uplne irelevantne. Ty a ani ja, pokial nie sme redaktormi, obsah programujte.com netvorime.


A čo diskusie pod článkom, fóra, známkovanie obsahu a komentárov? ;) Neber to moc vážne, WEB 2.0 je buzzword ;-)

benghi   NOVÝ
27. 2. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jan Sedlák :
Hm, videa na YT jsou tak prabídné kvality, že ač se tam občas najde něco zajimavýho, tak se na to stejně nedá koukat, což ale platí i o podobnejch službách (např. www.dailymotion.com) jinde. Problém je v tom, že to je částečně postavený na flashi. Osobně bych o takový věci začal jevit větší zájem až v momentě, kdy by mi to to video poslalo v mpeg2 či něčem podobném, co lze přehrát na velký televizi či monitoru, aniž bych dostal z toho sekání epileptickej záchvat. Sri, ale digitální video za současný situace není na koukatelný úrovni, což za současný situace není. Ovšem když uvážím, jak vypadaly videa, co se ještě před takovejma šesti lety daly různě stáhnout z těch správných FTP serverů a podívám se, jak dnes vypadá video z YT, tak bych někomu rozkopal zadnici! Ono u DivXu to sice bylo velký jak pohlednice (protože jinak tam už byly hranatý hrany atp.) ale aspoň těch 10 obrázků za vteřinu to mělo. Některý videa z YT ale vypadají tak, že pokud to má dva obrázky za vteřinu, tak je to dobrý... Fakt pokrok! Ale ostatně jak ve všem! Někdy mám pocit, že smyslem pokroku je všechno důkladně pok.rwit, zvláště pak to, co fungovalo. Fascinuje mne ale jiná věc. Jak někdo vymyslí ,,pokrokový řešení'', který je obecně o hodně horší než systém používanej do tý doby a lidi jsou z toho nadšení. Tohle jsem nikdy nepochopil! Když začalo rozhlasový vysílání na VKV, tak se tam začalo vysílat FMkou, což proti AMce výrazně degradovalo kvalitu zvuku (cestu FM modulátor/demodulátor nikdy nejde udělat rozumně lineární...tedy za rozumnou cenu), ale všichni z toho byli nadšení a tvrdili, jak to je dobrý. Když se objevily první CD přehrávače, tak z toho lidi zas byli nadšení, ač to mělo zvuk horší než průměrnej magnetofon, srovnání s gramofonem je naprosto nemyslitelný, protože to je jak porovnávat trabanta s medvědem, že. Ovšem lidi byli nadšení. Ostatně stejný nadšení provázelo kazetový magnetofony, digitalizaci satelitní televize... ikdyž to je vždycky krok k výrazně horší kvalitě přenosu bez nějaký zjevný výhody. YT je podle mýho jenom současným vrcholem drzosti ,,vědeckotechnických revolucionářů'', neb, jak známo, vědeckotechnická revoluce není žádná idyla. Kvalita příšerná, stáhnout na disk to nejde a žádnou zásadní výhodu proti videosouborům na ftp serveru nevidím.

benghi   NOVÝ
27. 2. 2008

A opravdu pouze moje subjektivní názory. Začneme opět trochou historie. Pojem web 2.0 není nikterak starý (tedy z mýho pohledu, pokud je vám 12, tak to asi budete vidět jinak, což je přirozený), ale též nikterak nový. Marně pátrám v paměti, kdy jsem na to narazil poprve a nemohu se dopátrat. (BTW pokud si někdo pamatuje, opravdu by mne to zajímalo). Jsem si jistý tím, že ten pojem vznikl někdy mezi rokem 2002 a 2006, ale to je poměrně širokej rozsah. Podstatný je z mýho pohledu to, že se o tom psalo jako o nějaký ááááh věci (tj. něco hrozně dobrýho), ale na konkrétní dotazy neuměl nikdo odpovědět. Tím chci říct, že se nejdřív vymyslel pojem a pak se k tomu hledalo CO by to tak zhruba mohlo být.

Jde zhruba o to, že máte jeden megasystém nějaký megakorporace, do kterýho nadšení uživatelé data cpou a jiní je zase tahají ven. Jasně, proč ne, ale porovnejte to kupříkladu s FIDOnetem, nebo obecně s BBSkama, z tehdejšího pohledu (zhruba -15 let) by to byl systém zastaralej. Totiž už tehdy si uměly tyhle systémy navzájem vymněňovat data a uživatel je následně dostával v jemu známým rozhraní. Vždycky bylo pár lidí kolem jedný BBSky a o tu se starali. Sdružením těhle BBS dohromady vznikla velká síť, která v podstatě nikomu nepatřila a bylo jenom na administrátorech té které BBSky co se tolerovalo a co ne. Oč zkostnatělejší je dnešní systém jedný velký mega korporace? Bo pokud jde o fotky, tak máme flickr, pokud jde o filmy, tak youtube a dávat něco někam jinam...no to snad ne. Fakt super!

Ikdybych přijal z mýho pohledu zkostnatělej model web2.0, pak se začnu poohlížet po systémech vhodnejch pro moje použití. Za současný doby máme fotky a video, opium to moderního světa, ale nic víc! A to tak, že vůbec nic víc!

Před zhruba dvěma lety jsem se zabýval systémem, který by umožňoval předhazovat uživateli určité konstrukční prvky z oblasti elektroniky, neb nejhorší věcí je objevovat kolo. Jinými slovy, vytvořit elektronickou variantu klasický ,,knihy stínů'' (tak jsme tomu říkali my, asi se tomu teď zas říká jinak), což v praxi bývá dosti tlustá (obvykle čtverečkovaná) kniha, do který si člověk kreslí zajimavý zapojení, když na ně někde narazí, tedy převážně to, u čeho si říká ,,tohle bych nevymyslel''. Též si tam člověk píše opravy některejch závad včetně projevů atd. aby dvakrát složitě nezkoumal totéž. V papírový verzi je to doslova poklad, obzvlášť pokud vám to někdo tak na tejden půjčí. Tímhle způsobem vznikají mezi lidem poměrně rozsáhlá dílka. Podotýkám - opisováním, čili hlubokej středověk. Když pak člověk některý to zapojení zkusí, tak buď funguje, nebo nefunguje, či má nějaký blbý vlastnosti, no všechno, co se o tom zjistí, je potřeba do tý knihy napsat. Způsob, který si v tom člověk zavede, je obvykle osobitej a pro ostatní nepochopitelnej.

Z mýho pohledu je to, co jsem popsal, typická web2.0 aplikace (jinými slovy, web 2.0 není nic novýho či převratnýho). OK, zkusíme to implementovat. Cokoliv tam vložím, můžou vidět ostatní a můžou tam cokoliv vložit. To by bylo dobrý. Další krok. Ke konstrukcím lze psát poznámky. Jak osobní, tak veřejný. První průser. Jak zabránit ,,rozjetí diskuse''? Nelze! Hledat budem podle poznámek a názvů. To by mělo fungovat.

Praxe. Nefunguje to. Pokud totiž hledáte něco konkrétního, tak nebývá problém to najít, dokonce to v elektronický podobě půjde rychleji. Pokud ale hledám něco, o čem nevím, co to je, což bývá častější případ, tak s onou knihou se to dělá jednoduše. Prostě si s ní člověk někam sedne a bezcílně v ní listuje. Ono to vyplave a kopne do ksichtu. Totiž tohle má smysl jenom v tom případě, když si nevíte rady a na to to je. To je prostě ideální na řešení problémů, který se nedají vysedět, neb potřebujou nápad a ta kniha je v podstatě poslední šance jak s tím hnout a z obrazovky to nefunguje z toho důvodu, že čekám minimálně 10 vteřin na stránku a prolistovat tímhle stylem tisíc stran je bohužel dost nereálný, kdežto v tý knize to je záležitost na odpoledne. Prostě těma počítačovejma hrátkama promrháte navíc přes tři hodiny času.

lordík   NOVÝ
27. 2. 2008

pa3k píše:

To Smokie: A kto vytvoril takúto definiciu? Nakoniec aj redakcia webu tieť patrí to množiny návštevníkov tohto webu :-) Programujte.com nie je WEB 2.0 pre skôr preto, že nie je BETA a nemá v designe ružovú farbu ;-)



Definici Web 2.0 vytvořili O'Reilly Media, kteří tento termín jako první použili na své Web 2.0 conference v r. 2004.

Web 2.0 Compact Definition

Web 2.0 is the network as platform, spanning all connected devices; Web 2.0 applications are those that make the most of the intrinsic advantages of that platform: delivering software as a continually-updated service that gets better the more people use it, consuming and remixing data from multiple sources, including individual users, while providing their own data and services in a form that allows remixing by others, creating network effects through an "architecture of participation," and going beyond the page metaphor of Web 1.0 to deliver rich user experiences.

A z Wikipedie se dočteme, že Web 2.0 většinou obsahuje některé z těchto technologií:

[seznam]
- rich Internet application techniques, often Ajax-based
- semantically valid XHTML and HTML markup
- microformats extending pages with additional semantics
- folksonomies (in the form of tags or tagclouds, for example)
- Cascading Style Sheets to aid in the separation of presentation and content
- REST and/or XML- and/or JSON-based APIs
- syndication, aggregation and notification of data in RSS or Atom feeds
- mashups, merging content from different sources, client- and server-side
- weblog-publishing tools
- wiki or forum software, etc., to support user-generated content[/seznam]

Tomix   NOVÝ
28. 2. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Peter Orosz :
A ta nechutná "kvalita" ti nevadí? Vždyť ty klipy jsou nekoukatelný.

Peter2   NOVÝ
29. 2. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Tomix :
ano? no, ja sa uspokojim s tymto. jedine ze by si mi dal link na nieco lepsie, kde je rovnako vela videoklipov a nie je to TV (tzn. nemusis cakat na ten "tvoj", ktoreho sa aj tak nikdy nedockas).

Anonymní uživatel   NOVÝ
26. 8. 2008

:smile7: [kurzivapoiuztreasdfghjkl

Sopta   NOVÝ
21. 5. 2009

Nevím jak dlouho navštěvujete YT, nevím kolik videí jste shlédny, ale já su tam každý den a na kvalitu videí si moc nestěžuji. Ano, netvrdím že všechny videa jsou v koukatelné kvalitě, nikdo mi ale nebude říkat, že všechny videa mají špatnou kvalitu obrazu nebo zvuku. Vždycky se podívám na filmový trailer, video klipy z koncertů, záznamy z her apod. a nebolí mě oči :). Chtěl bych Vás vidět jak bys te byli ochotní čekat než by se načetlo video v MPEG kvalitě. Ne každý má internetové připojení jako vy :) tak se zamyslete.

Děkuji

Alexandr   NOVÝ
28. 1. 2010

Náhodou jsem narazil na tenhle článek, když jsem zkoumal konkurenci :-). Můžete se mrknout na www.kecteni.cz. Ještě to není úplně odladěné ale snad se to chytne ;-)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý