Názory ke článku Jednoduchý šifrovací program - 1. část – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Jednoduchý šifrovací program - 1. část – Programujte.comNázory ke článku Jednoduchý šifrovací program - 1. část – Programujte.com

 

Názory ke článku Jednoduchý šifrovací program - 1. část

Sajmi   NOVÝ
21. 4. 2008

Zkontroluj si názvy proměnných, máš v nich celkem guláš. Celkově je to strašně zmatený.

jakubk   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Sajmi : Určitě by prospělo dávat proměnným jednoznačnější názvy, ať čtenář nemusí pořád hledat co je co, nebo je třeba shrnout v nějaké tabulce, ať jsou pěkně pohromadě.

Sajmi   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jakub Kottnauer :
já myslel spíš např.



string Text = textBox1.Text;
int PocetZnaku = lol.Length;

jr   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Sajmi :
přesně, pořád hledám co je to lol a nikde nic

MZetko   NOVÝ
21. 4. 2008

Tomuhle se říká programovací masochizums :smile1:
Was ist das lol ?

Sajmi   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Martin Zikmund :
Přitom když to kopíruje z fungujícího programu ... nepochopím ...

Ginnex   NOVÝ
21. 4. 2008

Musím říct, že tuhle konstrukci jsem již dlouho neviděl, musel jsem se pousmát :)

Colpik   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Ginnex :
Nj, inkrementace :smile1: .

jakubk   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Sajmi : Aha, já to zase tak nezkoumal, jenom jsem viděl ten guláš, tak jsem reagoval na něj:-)

forstec   NOVÝ
22. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Ginnex :
No jo, tady se ukáže, kdo programoval ve Visual Basicu :smile1: To céčkovský přičítání mi přišlo původně horší, ale když začneš s céčkem, tak si zvyknes psát x+=1 a k tomu klasickému způsobu se už nechceš vracet. To třeba když máme ve škole Visual, tak je to strašná otrava psát x=x+1, přitom je to jenom o jeden znak delší :smile14: Zajímavý :smile3:

jr   NOVÝ
22. 4. 2008

takže, dole je napsaný toto: Autor programuje v jazycích C#, PHP, HTML,Python a Visual Basic.Zajímá se o tvorbu umělé inteligence, software a osobní aplikace.Svá řešení publikoval na stránkách www.soom.cz.


inu nelenil jsem a na

http://www.soom.cz/index.php?name=usertexts/show&aid=609

jsem našel původní článek ze 14.3.08, kde autor používá jiné proměnné, např. lol, které pro tento server měnil, ale na některé zjevně zapomněl, tož tak

MZetko   NOVÝ
22. 4. 2008

Tak když už načal jr pitvu popisu autora tak bych se zastavil u vyznačené části: Autor programuje v jazycích C#, PHP, HTML,Python a Visual Basic.Zajímá se o tvorbu umělé inteligence, software a osobní aplikace.Svá řešení publikoval na stránkách www.soom.cz.

To mě docela přkvapilo, po prohlédnutí tohoto "kvalitního kódu". I pohledal jsem a myslím že nám autor pěkně lže. Na fóru tady na programujte.com zjistil většinu informací jak vytvořit aplikace jako šifrovaci program, icq bomber, emailer atd. od ostatních programátorů. V tom smyslu se mi zdá hodně nejisté, že by tvořil v takovémto stavu programy na umělou inteligenci. Už v sekci programy na jeho webu mi připadá vždy velice nadnesená hláška, cituji: "Jedná se o produkt naší firmy.Je to velice kompaktní a užitečný software."

Tak nevím. Nechtěl by si autor změnit popis :smile1: ?

Anonymní uživatel   NOVÝ
22. 4. 2008

v C# neprogramuji, takže asi mluvím z cesty, ale co program udělá, když je v textu pro rozšifrování třeba znak '!' ? '!' == ASCII 33, když odečteme 16, máme znak ASCII 17, což je pravděpodobně nějaký netisknutelný znak...

nechtělo by to nějak ošetřit?

ober   NOVÝ
23. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Ondřej Sýkora :

kdyz jsme u te inkrementace tak proc ne
x++;
misto x=x+1; nebo x+=1;
"je to strašná otrava psát x=+1, přitom je to jenom o jeden znak delší" :-)

Good luck

benghi   NOVÝ
23. 4. 2008

...já dělám do včel. Občas si i ze zadnice žihadla vytahuju. Jednak se mi hrozně líbí slovo Šifrace, to bych fakt nevymyslel! Druhák, nemělo to náhodou nějak šifrovat? Jako jestli si šifrování něčeho představujete TAKHLE, tak potěš koště...

forstec   NOVÝ
24. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele ober :
:smile7: Tak jo, dostal jsi mě. Myslel jsem to obecně když k proměnné přičítáš nějakou hodnotu, ale máš bod :smile2:

Jakub Sladkovský   NOVÝ
26. 4. 2008

zajímavý způsob jak dokázat neznalost v oblasti ;-)

pa3k   NOVÝ
27. 4. 2008

Už som si myslel, že si z nás autor tým LOL robí prdel a je to tam schválne chybne. :) Celé je o ale asi trocha inak, nie je to LOL ale ROFL :-D

ja   NOVÝ
28. 4. 2008

Mam zkusenost, ze mladi dnes zlehynka cuchnou k programovani, setridi cisla podle knizky. Opisou par reseni v PHP a uz o sobe nepisou na webu "vyrabim narocne aplikace, programuji v C++, PHP , delam filmy a pisu basne a Radek Hulan je muj tata".
Ja se take zajimam o umelou inteligenci a 3D, ale jeste nic neumim a nic mi nebeha. A nerozhlasuju o sobe, ze vse umim.

pa3k   NOVÝ
28. 4. 2008

ja píše:

Mam zkusenost, ze mladi dnes zlehynka cuchnou k programovani, setridi cisla podle knizky. Opisou par reseni v PHP a uz o sobe nepisou na webu "vyrabim narocne aplikace, programuji v C++, PHP , delam filmy a pisu basne a Radek Hulan je muj tata".
Ja se take zajimam o umelou inteligenci a 3D, ale jeste nic neumim a nic mi nebeha. A nerozhlasuju o sobe, ze vse umim.



Tiež mám ten pocit. Na tomto portále je veľa mladých, čo je na jednej strane dobré, no niekedy (IMHO často) to obsahu vôbec nepridáva :( Stará programátorská škola je v tomto IMHO trocha iná. Sám som začínal v roku 1987 no tvrdiť o sebe že som odborník si netrúfam aj keď sa niektorým druhom programovania venujem profesionálne. Hold mladosť = dravosť, len niekedy to vyzerá trápne. Ale čo! :) Treba to brať z nadhľadom, sám autor píše, že ide o: primitivní šifrovací program :-)

Sajmi   NOVÝ
29. 4. 2008

Už se moc těším na pokračování, kdy bude?

Earl Cash   NOVÝ
29. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Sajmi : po teto diskuzi uz asi nikdy :)) autor se zahrabal 3m pod zem...

sorg   NOVÝ
3. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Ondřej Sýkora :
Já jsem na VB začínal, ale z mnoha různých důvodů jsem přešel na C++. Nevím proč Visual Basic vůbec existuje. když s tím člověk začíná tak chytne spoustu návyků, kterých se potom ztěžka zbavuje, hlavně té typové volnosti. Na takové bastlení doma je to dobré, ale psát v tom nějaký složitý profi systém je snad nemožné, když tak jen pro nějakého masochistu.
V zásadě proti tomuto jazyku nic nemám, ale pro vyuku programování je naprosto nevhodný.
Já jsem v tom psal simulaci průmyslového stroje. Jen třída, která reprezentovala výrobek z tohoto stroje měla asi 150 atributů (základní fyzikální a chemické vlatnosti produktu) a kolem 260 metod. Jednodušší třída fakt nešla udělat:-(. A na tomhle jsem poznal co je Visual Basic za peklo, takže nedoporučuju. Ale je to jen můj názor. nhijak ten jazyk nezhazuju.

sorg   NOVÝ
3. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele pa3k :
Souhlasím. Na psaní šifrovacích programů je potřeba vice než výborná matematická výbava, která velmi přesahuje to co se z matematiky informatici učí na VŠ. Ale je to jednoduchý prográmek, který ilustruje jak by to mohlo fungovat. Má hodně jedoduvhý algoritmus, ale pro znázornění principu je to OK.
Jinak o šifrovacích algoritmech vycházejí pěkně tlusté knihy, kde se hodně využívá algebra, teorie čísel atd.. .

master   NOVÝ
7. 5. 2008

Proc se to jmenuje jednoduchy sifrovaci program?? Tomuhle se ani zdaleka neda rikat sifrovani, mozna tak zmena znaku :D Takove sifrovani vlastne ani neni sifrovani. Kdyby jsi to sifroval xorem, nebo kazdy znak sifroval nejakym jinym cislem pomoci nejakeho klice nebo proste necim jinym, pak by to mozna bylo sifrovani, ale promin, zmenit jeden byte o 16 je fakt trapne... Pokud bych tam dal +32 tak mam z toho akorat prevadeni velkych cisel na male... :D:D:D Takze jsi rovnou mohl radsi predstavit funkci prevadeni velkych cisel na male misto "sifrovani"

wizpal0c   NOVÝ
10. 5. 2008

Naklikat si dva textboxu umí každej blbec...to neni o programování.

Tomáš Berný   NOVÝ
18. 5. 2008

Samozřejmě, že ten prográmek je na nic, a ostatní věci co má a webu jsou taky spíše k pousmání, ale ten kluk právě vychází základku! Takže na jistou dávku naivity a prostoty má podle mě nárok. Tak to tak prosím berte a neodrazujte ho v jeho nadšení a zájmu.

sorg   NOVÝ
19. 5. 2008

Na internetu jsem našel učebnici základů šifrování. Znalost angličtiny a Matematiky nezbytná. Je to na adrese http://www.cs.ucsd.edu/~mihir/papers/gb.pdf.
Jou tam uvedeny i nejjednodušší algoritmy současné kryptografie.

2bxxd5   NOVÝ
27. 6. 2008

si delas prdel s timhle ne. zaprvý to neni sifrovani. to si radsi mohl ukazat posunuti abecedy, to by bylo o sifrovany vic. no a mas tam chyb tak naseto, na ruznych mistech mi program spadnul, si asi v zivote neslisel nic o vyjimkach ze?

fakt nechapu co vsichni na tomhle serveru vidi, kdyz sem muze psat clanky kazdej idiot, kterej neni pomalu schopnej nacist cislo z text boxu. fakt usmevny.

flames   NOVÝ
22. 7. 2008

To sedí na člověka, který není schopen napsat tři slova po sobě bez minimálně jedné gramatické chyby.

2bxxd5   NOVÝ
16. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele flames : od kdy je gramatika spojena s programovanim debile?

w3m   NOVÝ
13. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele 2bxxd5 :
A od kdy je slovo 'debile' spojené s programováním?

Lukas   NOVÝ
6. 7. 2009

Reagoval na komentář od uživatele 2bxxd5 :
Od té doby co je projev (i písemný) obrazem mysli :) Kdo nenapíše ani jednoduchou větu bez hrubky tak asi těžko bude mít kvality potřebné pro napsání programu.

Martom   NOVÝ
12. 8. 2009

Je to sranda číst tyhle příspěvky :-D ... autora chválím, že se snaží rozšiřovat základy programování i pro totální začátečníky. Opravdu bych nehanil autorův záměr, je lehké věci kritizovat, ale zamyslete se sami nad sebou co jste kdy ze své svobodné vůle udělali pro ostatní! Takže chválím, jen tak dál ;-)

Hologos   NOVÝ
16. 1. 2010

A proč se Caesarova šifra jmenuje šifra a je tak i označovaná (jako první z šifer vůbec), když dělala to samé, jen místo + 16 tak bylo + 1 s znaky spojeny do kruhu (tedy z -> a)?

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý