Názory ke článku Delphi a MySQL – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Delphi a MySQL – Programujte.comNázory ke článku Delphi a MySQL – Programujte.com

 

Názory ke článku Delphi a MySQL

djradeesek   NOVÝ
14. 5. 2010

Dobrý den,

předem bych chtěl poděkovat za článek, na který se již delší dobu čeká. Sám hodlám aktivně začít používat propojení Delphi-mysql. Měl bych výzvu na autora, případně na kohokoliv jiného, kdo by věděl. U článku jsou dostupné soubory potřebných knihoven i ukázkové zdrojové soubory. Zkompilovaný projekt s knihovnami tedy půjde spustit, ale zdroj je bez komponent nepoužitelný. Prosím tedy o přidání odkazu na stažení použitých komponent. Na internetu jsem našel spoustu různých variant a první tři nejsou kompatibilní (zřejmě rozdíl ve verzích). Ideální je tedy dodat k článku i přímo dané komponenty ve správné verzi tak, aby vše fungovalo s příkladem.

Samotné použití je jinak ve srovnání s jinýma komponentama (a že jsem jich už prošel desítky) jednoduché, příjemné.

Tip na další rozšíření či článek - Zobrazení tabulky z databáze, ideálně s fromátovanými políčky a další práce s takovou tabulkou. Konkrétně myslím načtení obsahu tabulky dle zadaného Selectu (obsahující filtr jen na potřebné sloupce a data) a jejich zobrazení v Gridu (nejlépe nějakém Rich). Následná práce s takovou tabulkou (tj. označení řádku, či buňky kliknutím a "vytažení" dat z ní třeba do Labelu). Myslím, že jde o velmi časté užití, které by mohlo pomoci spoustě lidem.

Autorovi mimořádné díky! :smile18:

Sibyx   NOVÝ
14. 5. 2010

Reagoval na komentář od uživatele djradeesek : Ďalší článok určite napíšem, najprv by som chcel napísať ešte o insertovaní dát do DB, až potom by som napísal niečo niečo viac o práci s tabuľkou. Ďakujem z námet.

Sibyx   NOVÝ
18. 6. 2010

Chcel by som sa ospravedlniť za vloženie nesprávneho zdrojového kódu do článku. Zdrojový kód, ktorý je priložený k článku síce funguje, ale neriadi sa článkom. Správny zdrojový kód bohužiaľ nemôžem priložiť, pretože sa mi niekde stratil. Ešte raz prepáčte.

Samo   NOVÝ
17. 12. 2010

Dobrý deň, mám taký problém že pri nastavovaní jednotlivých komponentov nejde zmeniťv DataSete a SQLQuery Active na true, vždy mi to vypíše že "Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu"
ďakujem za každú pomoc :)

Tom   NOVÝ
25. 2. 2011

Samo píše:

Dobrý deň, mám taký problém že pri nastavovaní jednotlivých komponentov nejde zmeniťv DataSete a SQLQuery Active na true, vždy mi to vypíše že "Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu"
ďakujem za každú pomoc :)


Tento stejny problem resim i ja .. pravdepodobne nejaky problem s knihovnou libmysql.dll, ale zatim jsem po X experimentech neprisel jak to vyresit.
Muze nekdo poradit .. ?

Anonymní uživatel   NOVÝ
1. 3. 2011

Reagoval na komentář od uživatele Samo :
Prave jsem v ProcessExploreru zjistil, ze knihovnu libmysql.dll mi drzi jedna aplikace. Jakmile jsem ji odinstaloval, tak se to rozbehlo.

meteos   NOVÝ
31. 3. 2011

Dobrý den, mám problém s VCL. Pokud najedu podle návodu na New - File - musim stisknout na Other a tam se zobrazi okno, ale VCL tam není ! Prosím poraďte kde co mam stahnout nebo kde to najdu... Predem dik

meteos   NOVÝ
31. 3. 2011

Využívám Delphi 7

Sibyx   NOVÝ
6. 4. 2011

Reagoval na komentář od uživatele meteos : To je tym ze som pouzil delphi 2009, v delphi 7 to bude New->Application

Kaspik   NOVÝ
17. 12. 2011

Zdravím, měl bych jeden problém. Na serveru běží MySQL 5 a tudíž byl potřeba nový libmysql.dll - ten je tam v pořádku. Ovšem MySQL 5 používá i jiné hashování hesla - a s tím je problém. Při nastavování SQLConnection - Connected na True mi vyhodí chybu "dbExpressE Error: Invalid Username/Password" - dočetl jsem se že musí být použita funkce Old_Password" (http://dev.mysql.com/…nctions.html#…) - ale nevím, jak ji použít či co. Poradí mi někdo, jak zprovoznit připojení do databáze ? Díky

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý