Marketing & Média – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Marketing & Média – Články – Programujte.comMarketing & Média – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Co chybí na Webu 2.0?

Co chybí na Webu 2.0?

Hrne se to na nás ze všech stran. Youtube, Flickr, Digg, Wikipedia… Web 2.0 se stal fenoménem dnešní doby. Existuje však něco, co mezi „sociálními stránkami“ chybí.

Obrázek ke článku Proč nemám rád Linux?

Proč nemám rád Linux?

Proč používat operační systém Linux? Proč Linux? Na zdejším fóru se objevila další diskuse snažící se řešit problematiku jménem Linux. Jak zareagovat na dotaz, proč jej nemám rád? Lepší řešení než článek mě nenapadá.

Root.cz: Videopůjčovna ČT jen pro MS Windows

Dnes ráno při čtení nových příspěvků na Root.cz mě pobavily dva příspěvky. Jeden o tom, že kdesi v USA byl student potrestán za užití nějakého programu Firefox.exe ve škole. A druhý na téma internetové videopůjčovny ČT, kterou tato televize veřejné služby spustila v neděli.

Obrázek ke článku Google 1. lekce - Vyhledávání

Google 1. lekce - Vyhledávání

Pro většinu z nás je Google synonymem pro vyhledávání na Internetu. Google skutečně vyhledá téměř všechno, téměř vždy lépe než jakýkoliv konkurent. Google ale roste, zaměstnává skvělé programátory, podporuje open-sourcový vývoj, a tak není divu, že jeho nabídka roste. V tomto kurzu bych se rád věnoval tedy všemu kolem Google.

Obrázek ke článku Opera: chceme víc!

Opera: chceme víc!

Opera udělala zásadní rozhodnutí, které kritizují i mnozí její skalní fandové. Podala žalobu na společnost Microsoft za to, že je Internet Explorer součástí operačního systému. A co na to Evropská komise? Co nás ještě čeká?

Obrázek ke článku Jak si udělat z koníčka business?

Jak si udělat z koníčka business?

K napsání tohoto článku mě přivedly časté diskuze na fórech na téma „Čím chcete být?“, „Jak se stát programátorem?“, „Jakou školu vystudovat?“, „Je lepší C++ nebo C#?“. V rámci toho článku se pokusím odpovědět na dvě takové otázky, a to „Jaký jazyk zvolit?“ a „Jakou školu vystudovat?“. Článek berte jako inspiraci, varování, ponaučení nebo jak chcete.

Obrázek ke článku ZÁBAVA: Kačanová - opravdu podařené video z YouTube

ZÁBAVA: Kačanová - opravdu podařené video z YouTube

Podobné články zde opravdu často nenaleznete, ale existuje video (resp. zvuková stopa), kterou byste slyšet měli, jelikož se jedná o opravdu výjimečný kousek šířící se nyní českým Internetem.
Stručně: paní na telefonu reklamuje balíčky, které jí došly poštou a které si neobjednala, má vcelku solidního Alzheimera a… … více už si raději poslechněte sami.

Mediální (internetová) budoucnost

Propracovaná ukázka nedaleké minulosti, současnosti a smyšlené, leč předpokládané budoucnosti. Aneb „Koho koupí Google? Koho Microsoft? Bude někdo číst tisk a koukat na klasickou TV?“

Internetové blogy - k čemu se dnes používají?

Dnešní Internet je plný blogů, čili internetových deníčků. Do deníčků si lidé píší své zážitky, pocity apod. Dnes však na valné většině blogů nalézáme úplně jiné věci!

Jak bude vypadat reklama na webu?

Jaké jsou aktuální trendy internetové reklamy? Do jaké reklamy se vyplatí investovat? V jakém druhu reklamy je budoucnost?

Velký test free webhostingů

Chcete zveřejnit webovou prezentaci a nevíte, jaký využít free webhosting? Nebo vás zajímá, který je nejlepší? Právě pro vás jsme připravili velký test českých webhostingů, které jsou dostupné zcela zdarma.

Vnuk chatuje, babička si povídá

Když si devětašedesátiletá Růžena Jahodová povídá se svým vnukem, jde jí z toho hlava kolem. Každou chvíli ho totiž musí přerušit a vyptat se, co ten který výraz znamená. Její sedmnáctiletý vnuk Jan Odehnal je na tom ale skoro stejně: to když se rozpovídá jeho babička.

Míra počítačového pirátství v ČR

Minule jsme si řekli o odměnách za udání lidí, co používají nelegální software v Austrálii. Dnes se začneme věnovat České republice. Uvedeme si kraje s nejvyším počtem odhalených případů pirátství, skutečné číslo vlastníků bude daleko větší. Příště si řekneme o postizích za pirátství a uvedeme si pár případů, které skončili až u soudu, takže se máte na co těšit.

„O2, nadýchaní už jsme dost!“

Nedávno se zrodila velká modrá bublina. O2. Jak to většinou s bublinami bývá, jak rychle se objeví, tak rychle splasknou. Tato ne. I když je uvnitř úplné prázdno, obal stále drží a láká dál.

Vývojové nástroje pro elektrotechniku

Už něco málo přes rok bojuji s myslěnkou úplného přechodu na Linux. Bohužel stále mi stojí v cestě jeden velký problém. Dostupnost zástupného software. Ne ani tak kancelářských aplikací či messengerů, ale vývojových nástrojů pro elektrotechniku.

Web 2.0: AJAX, či něco jiného? Curo se mýlí!

Web 2.0 nejsou (jenom) síťové služby používající technologii AJAX. Curo nedávno napsal článek Hit jménem Web 2.0. Tento článek ale rozhodně není namířen proti adminovi serveru Programujte. Jak to vlastně je?

Google Calendar – organizujte si svůj čas

Oblíbený vyhledávač Google není jen vyhledávač. Jednou z jeho nabízených služeb je i kalendář. Co nám nabízí, jaké má výhody a nevýhody, najdete v tomto článku.

Úleva pro živnostníky a podnikatele

Vláda České republiky schválila návrh, který odstraňuje povinnost podnikatelů potvrzovat úřadům svou bezdlužnost. Elektronické potvrzení o tom, zda podnikatel je nebo není veden v této evidenci, si bude moci obstarat sám úřad, který bude podmínku bezdlužnosti zkoumat.

Proč chybí antivir?

Kdyby existovala organizace Greenpeace pro počítačovou bezpečnost, která by se starala o vzácné druhy světa informačních technologií, pravděpodobně by nenechala zcela zaniknout jedno velmi zajímavé stvoření. Stvoření, které tuto zimu slaví své dvacetileté výročí.

Připravte se na budoucnost, bude tu brzy

Mám si už po domě rozvést Wi-Fi síť nebo ještě počkat? Mám se učit ladit satelit, abych přijímal první televizi ve vysokém rozlišení, nebo je to předčasné? Které věci jsou či budou ty opravdu velké a které jsou naopak jen bublinou?

Půl milionu za překlad stránek?

Nedávno byl spuštěn projekt BezpečněOnline.cz pro IT začátečníky, resp. pro lidi začínající na Internetu. Je tento projekt vzhledem ke své ceně opravdu tak přínosný?

Výsledky 61-52 z celkem 52 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý