Elektrotechnika – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Elektrotechnika – Články – Programujte.comElektrotechnika – Články – Programujte.com

 

Simulace – 6. díl

V elektrotechnické praxi se často objevuje napájení střídavým proudem. Jeho časový průběh je ne náhodou sinusový a my se dnes podíváme na jeden ze způsobů, jak jej vytvořit.

Hardware: 2. Zdroje

K čemu je napájecí zdroj? Jak pracuje? Jaké se určují parametry? Jaké jsou standardy? Mnohem více se dozvíte v tomto díle, který pojednává o živiteli vašich nenasytných komponent.

AVR - zpožďujeme

Dnes si vysvětlíme, jak funguje program uvedený minule. Vím, že pro mnohé z vás to byl nenadálý skok, ale myslím, že po mnoha řádcích teorie to bylo příjemné zpestření. Zárověň si ukážeme tu nejzákladnější práci s debuggerem AVR Studia 4.

AVR - obecně

V dnešním díle se podíváme na zoubek samotné architektuře procesoru. Je to věc často opomíjená, zvláště těmi, kteří programují procesory v jazyce C. Musím však upozornit, že pro zvládnutí jakéhokoliv typu procesoru, jsou tyto znalosti nesmírně důležité.

AVR - Úvod

Právě dnes se rozjíždí nový seriál o programování procesorů AVR (ATMEL). Je určen zejména začátečníkům, kteří třeba nemají zkušenosti s programováním žádného jiného typu procesoru. První díly budou zaměřeny především na popis vlastností procesoru, programátorský model, ale také na získávání a výrobu vývojových prostředků, které nám ulehčí „život“ s tímto jednočipem.

Simulace – 5.díl

Článek volně navazuje na předchozí díly a rozebírá nejdůležitější vlastnosti Eulerovy metody řešení Cauchyho počáteční úlohy, chyby a nestability výpočtu.

Nebojte se druhé ruky

Nač si dát pozor při nákupu staršího notebooku? Existuje několik zásad, s jejichž znalostí se při výběru použitého notebooku nespálíte. Zjistili jsme u odborníků, jaké jsou nejčastější závady repasovaných přenosných počítačů.

Ze sešitu číslicové techniky<br>0001 0000. díl – Logika MOS

Vítejte v jubilejním 16. díle. Proč je jubilejní? No protože se nám přesunula jednička do druhého Nibblu. V šestnáctkové soustavě je to tedy (10)h. V tomto díle letmo proletíme kolem unipolárních obvodů, na které se časem dostane podrobněji.

Přídavný displej k PC II.

Pokračování minulého dílu, který se zabýval stavbou. Dnes se budeme zabývat softwarem, který je nutný k tomu, aby displej fungoval. Ukážeme si, jak zobrazit stavy disků, písničku, která právě hraje, využití sítě a tak dál.

Přídavný displej k PC I.

Sestrojte si vlastní displej k PC, v základu vám budou stačit dvě věci – onen inteligentní displej a jeden kabel. Nepovinně to celé můžete obohatit o dva potenciometry a regulovat si tak svit a kontrast displeje. Pokud si tedy chcete něco takového postavit nebo jste jen zvědaví, čtěte dál.

Hardware: Úvod

V tomto úvodním díle seriálu o Hardware se dozvíte, proč tento seriál vznikl a co se všechno dozvíte po jeho přečtení.

UV kresba na kartě

Chcete, aby váš počítač měl alespoň trošku rozdílnější vzhled než všechny ostatní? Stačí málo a váš sen může být skutečností. :)

Svítící podložka pod myš

Již vás přestala bavit vaše stará podložka pod myš? Není nic jednoduššího, než její vzhled oživit..

Jednoduché aktivní chlazení

Máte grafickou kartu s pasivním chlazením a chcete ji aktivně chladit? Není nic lehčího, máte-li volný jeden PCI slot, do nej nepotřebnou kartu a větráček...

Výsledky 61-90 z celkem 95 nalezených
  1  2  3  4     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý