Anonymní profil JoDiK – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil JoDiK – Programujte.comAnonymní profil JoDiK – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 88.103.228.–

JoDiK
Java › Java - Cykli
1. 11. 2017   #218302

#3 Marty
Jo, s drzostí a nevymáchanou hubou to dotáhneš nejdál... Teda když se ještě naučíš řešit úkoly popořádku a ne od konce. Přece jsem ti radil: "se na školních stránkách podíváš na digitální učební materiály a doučíš se to sám" - tu první část teda za tebe víceméně udělal KIIV no a teď je to na tobě...

PS: tomu učiteli jsi asi slušně řekl, že jsi byl nemocný a proto neumíš vyřešit ten úkol, na který měli ostatní týden nebo jak a on byl na tebe tak zlý, že ti schválně ani neřekl, odkud se to máš naučit a rovnou ti pohrozil pětkou že?

JoDiK
Java › Java - Cykli
1. 11. 2017   #218298

#1 Marty
"chyběl jsem ve škole" - když chybíš, tak se na školních stránkách podíváš na digitální učební materiály a doučiš se to sám. Pokud něco z toho nepochopíš, zeptáš se na poradně, kde tě někdo s tím konkrétním zádrhelem postrčí. Pokud to pořád nepůjde, domluvíš si s vyučujícím doučování (jsou teď na to na školách projekty).

JoDiK
Delphi › počet čísel v poli
29. 10. 2017   #218242

#4 JoDiK
oprava posledního řádku:


writeln('Pocet volnych mist je: ',volnych);
 

JoDiK
Delphi › počet čísel v poli
29. 10. 2017   #218241

#1 TomasekTom
"Nejede to" protože tam máš totální chaos.

V globálních proměnných r a s jsou zřejmě uloženy rozměry toho sálu a v první proceduře novysal je máš správně použité. Ve druhé proceduře volnamista je ale nahrazuješ konstantami 10 a 8 a proměnné r a s používáš jako řídící v cyklu. Testuješ ale pole s indexy i a j, které mají zřejmě nulové hodnoty.

Takže použij stejný postup jako v první proceduře. Navíc to je celkově divné, do názvu procedury (pokud vím) nelze ukládat hodnoty a vypisuješ počet volných míst pokaždé, když nějaké najdeš - nestačilo by to jen jednou na konci hledání? Jde to vůbec zkompilovat? Chybí tam minimálně jedno end. 

procedure volnamista;
var i,j : byte;
    a : integer; 
    volnych : integer; 
begin
   volnych:=0;
   for i:=1 to r do
      for j:=1 to s do
        if a[i,j]=1 then
          volnych:=volnych+1;
   writeln('Pocet volnych mist je: ',volnamista);
end;
JoDiK
Pascal › Periodická řada
13. 11. 2016   #213610

Já nerozumět řeč tvůj kmen...

Zkus uvést nějaký příklad, jak to má fungovat...

JoDiK
Matematika › Dělení troúhelníků
20. 10. 2016   #213177

#8 kuba
Obecně vzato - je třeba ocenit, že máš na něco vlastní názor a chceš ho obhájit.

Když tě to ještě pořád i po pár týdnech trápí, tak sis to asi vzal moc osobně, což je v tvém věku pochopitelné. Zkus se cvičit v umění být víc nad věcí, minulost nezměníš, hledej spíš cestu čím v přítomnosti lépe nasměrovat budoucnost.

Když chceš někomu oponovat a přesvědčit ho, že tvoje pravda je pravdivější, měl bys použít nějaké ověřitelné argumenty (na což při odevzdávání programu na známky nemusí být vždy dost času).

Abych řek pravdu, nad přesnou typologií trojúhelníků jsem nikdy nebádal, ale zběžným rozhlédnutím po internetových zdrojích to vypadá, že se trojúhelníky děli podle dvou hledisek:

podle stran: obecný (různostranný), rovnoramenný a rovnostranný

podle úhlů: ostroúhlý, tupoúhlý a pravoúhlý.

viz například zde...

Takže požadovaná diagnostika trojúhelníku zadaného třemi stranami byla zadavatelem zřejmě úmyslně zjednodušena na snadné rozdělení poměrně jednoduchými porovnávacími a početními operacemi, které se tímto zadáním měly procvičit. Dělení podle úhlů se ze stran se přecejen nespočítá tak snadno, jako pravoúhlost z pythagorovy věty.

A až ti zase někdy něco na někom bude vadit (třeba že si něco myslí úplně blbě a navíc se o tom pokouší přesvědčit i ostatní), zkus se na chvíli zastavit (napočítej třeba do deseti) a pak se zkus na věc podívat z jeho strany, třeba přijdeš na to, že i jeho pohled na věc má své pochopitelné a přijatelné důvody. Nevím jakým způsobem probíhala ta tvoje konzultace při odevzdávání programu, ale zřejmě jsi mu svými výklady trojúhelníkové problematiky narušil jeho zaběhnutý způsob procvičování programátorských dovedností, pro které trojúhelníky jako takové nejsou vlastně vůbec důležité.

Pokud se tímto problémem přecejen chceš dále zabývat a dotáhnout to do "problematického" konce (narážim na poznámku Honzc #1), vypracuj třeba podrobnou práci o typologii trojúhelníku, kde nezapomeň bohatě citovat včetně podle norem uvedených odkazů na zdroje citací - doporučuji ale raději nějaké odborné matematické publikace  (Wikipedie není učiteli příliš uznávána jako věrohodný zdroj).

Domluv si s učitelem konzultaci a diplomaticky mu navrhni obhajobu svých názorů, kterou podložíš tou prací. Výsledek tvého snažení pak už záleží hlavně na tom, jestli dotyčný je Učitel, nebo učitel.

Učitel by měl přijmout ověřené argumenty od kolegů odborníků a dokáže uznat i svou chybu, zatímco učitel si to vezme osobně a vyškolí tě, že má vždy pravdu.

PS: neboj, tvoje gramatika mi žíly nekrátí, raději si přiznej, že i ty ještě máš nějaké nedostatky, které můžeš zlepšovat - já na tom taktéž pracuji téměř denně...

JoDiK
Python › číselná řada (umocnění)
20. 10. 2016   #213149

#3 alejandro
já bych to v pythonu nepsal, a příruček na python máš plnej internet...

už máš ten návrh na papíře hotový? tak to vyfoť a ukaž...

JoDiK
Python › číselná řada (umocnění)
20. 10. 2016   #213146

#1 alejandro
Já bych začal zhora, tzn. že bych vzal papír a zhora bych na něj začal psát co by asi tak ten "kód" měl podle mě dělat.

Ty úvahy bych směřoval k nějakému opakování (cyklu), nebo-li jak získat postupně mocniny dvojky (to zadání, cos sem napsal asi nebude úplně přesně reprodukované, protože druhá mocnina dvojky je jen jedna...)

No a až bych to měl takhle rozepsané, hledal bych v pythonu odpovídající příkazy...

JoDiK
C / C++ › C-jednorozmerna pole
19. 10. 2016   #213112
JoDiK
C / C++ › C-jednorozmerna pole
18. 10. 2016   #213107

#1 matesomg
Program tedy moc nešlape, protože nedělá to co má. Navíc to zadání celkem určitě není přesně reprodukováno.

Funkce měla "zkopírovat sudé prvky do nového pole". Tvoje funkce nekopíruje sudé prvky, ale přepisuje náhodné hodnoty ve druhém poli na pozicích sudých prvků těmito sudými prvky. Ostatní hodnoty nechává náhodné a ty pak vypisuješ. Zkus opravdu do druhého pole kopírovat sudé prvky, pro tvůj příklad pak bude zřejmě obsahovat jen těchto pět hodnot : 8, 2, 4, 6, 0. (předpokládám, že pětku jako počet sudých tvůj program vypisuje...)

Dále tipuju, že v zadání bylo něco ve smyslu "Obě pole pak pomocí další funkce vytiskněte, funkci pro tisk předávejte opět pole s počtem prvků"

Takže tisk obou polí měl IMHO být třeba nějak takto:

tiskni(a,MAX); 

tiskni(b,kolik); 

JoDiK
C / C++ › Problém
11. 10. 2016   #213032

Protože do pole[] nic neukládáš?

JoDiK
Visual Basic › Najde se někdo ochotný, kdo…
15. 9. 2016   #212733

#8 BDS
Díky za pomoc, zkusím to tam najít (jsem odkojený Pascalem, tak trochu tápu...)

JoDiK
Visual Basic › Najde se někdo ochotný, kdo…
15. 9. 2016   #212731

#5 BDS
Nojo, já se ve VB zatím taky moc neorientuju, doufal jsem, že tam někde bude i nastavení zdroje videa... Když to zobrazuju třeba ve VLC, jde to pro změnu jen v maximální kvalitě, ale krutě to nestíhá... nehledě na to, jak pracně se to spouští...

Díky za ty tlačítka, pokud tomu chceš věnovat ještě chvilku, mohl bys prosím udělat verzi, kde se to rovnou spustí v 1024x768?

Spouštím to někdy i několikrát denně a pokaždé to znovu a znovu nastavuju.

JoDiK
Visual Basic › Najde se někdo ochotný, kdo…
15. 9. 2016   #212730

#4 JoDiK

Nebo jinak řečeno, potřeboval bych změnit parametry zdrojového videa z té kamery, ne parametry zobrazovaného videa.

JoDiK
Visual Basic › Najde se někdo ochotný, kdo…
15. 9. 2016   #212728

#3 BDS
Nedělá, tímto nastavením se jenom přepočítá obraz na monitoru, tzn že se těch 320x240 zvětší na zadanou hodnotu. Takže obraz nic moc. Přitom z mé kamery může jít obraz i FullHD.

JoDiK
Visual Basic › VBA EXCEL - Kreslení
1. 9. 2016   #212532

#5 jery
Prosímtě, kdyby ses třeba zeptal: v programu volám tuto funkci xxx() a píše mi to tuto chybu Error493, hledal jsem na internetu a nedaří se mi to vyřešit, nevite někdo co s tím?

Tak by se mohlo stát, že to někdo už taky řešil a napíše ti - třeba: jasně, musíš nejdřív nastavit toto a pak ti to půjde...

Ty se ale ptáš naprosto obecně a očekáváš, že si někdo stáhne nějaký (asi jakýkoliv, když ani nepíšeš co jsi zkoušel) příklad na kreslení do userformu, spustí ho na 64bit systému (když ho nemá, tak si ho okamžitě nainstaluje) a pak podle zobrazené chyby najde co s tím, aby ti pak mohl napsat jak to máš pozměnit v tom tvém neznámém příkladu?

JoDiK
Visual Basic › VBA EXCEL - Kreslení
1. 9. 2016   #212530

#3 jery
A co se třeba naučit sám hledat na internetu a taky aspoň trochu umět anglicky?

Bez toho se při programování neobejdeš...

JoDiK
Visual Basic › VBA EXCEL - Kreslení
1. 9. 2016   #212522

#1 jery
http://www.andypope.info/vba/userformdraw.htm

a mnoho jiných...

https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=pdfHV5HvEcmk8weKgq_IAQ&gws_rd=ssl#q=vba+userform+draw

JoDiK
HTML / XHTML › HTML mazání vybraného textu
6. 7. 2016   #211813

#1 Ondra
To přece umí přímo Word...

Použij funkci Najit&Nahradit - hledej text formátovaný tou konkrétní barvou a nahraď ničím (prázdné okénko bez formátu)

JoDiK
Visual Basic › VBA pomoc s sčítáním a odčít…
15. 6. 2016   #211444

#3 Kartik
Vzhledem k tomu, že tazatel nereaguje je to fuk, ale jsi mimo, to nejsou libovolné zlomky, ale konkrétní zlomky v řadě (ve jmenovateli je rostoucí řada lichých čísel....)

JoDiK
Visual Basic › VBA pomoc s sčítáním a odčít…
12. 6. 2016   #211371

#1 Kolis
1. Sežeň si kompetní zadání, tohle není celé.

2. Nastuduj si potřebnou matematiku, tohle vypadá asi na nějaké řady....

3. Napiš si na papír, jak bys to řešil ty třeba na jednoduché kalkulačce

4. Vysleduj v tom svém zápisu, jestli je tam něco, co se pořád (jen s drobnými obměnami) opakuje

5. Uprav postup výpočtu tak, aby na něj šel aplikovat cyklus, kde v každém kroku uděláš jednu operaci

6. Zapiš to ve VB a odlaď

JoDiK
Matematika › aproximacia funkciami
5. 6. 2016   #211203

exponenciálními?

http://www.matematika.cz/exponencialni-funkce

JoDiK
C / C++ › Úkol: Zpracování záznamu žák…
2. 6. 2016   #211082

#9 JoDiK
Asi nějak takhle:

vstup=radek ze souboru
r=poziceznaku "|" ve vstupu
r1=kopie vstupu od pozice 1 po r-1
r2=kopie vstupu od pozice r+1 po delku vstupu

m=pozice mezery v r1
jmeno=kopie r1 od pozice 1 po m-1
r1=kopie r1 od m+1 po delku r1

m=pozice mezery v r1
prijmeni=kopie r1 od pozice 1 po m-1
r1=kopie r1 od m+1 po delku r1

znamky1[]=rozdeleny r1 podle mezer
znamky2[]=rozdeleny r2 podle mezer

zpracovani znamek...
a to furt dokola dokud je v souboru co cist...
JoDiK
C / C++ › Úkol: Zpracování záznamu žák…
2. 6. 2016   #211081

#8 Michael
jestli v i máš načtený znak, tak asi jo, to bys pak ale v pokračování načítání nedělal i++, takže asi ne.

Já bych spíš začal tak, že bych v načteném řetězci osahujícím celý řádek vyhledal ten oddělující znak | a podle pozice rozdělil načtený řetězec na dva a ty pak zpracovával samostatně - čímž se ti podstatně zjednoduší ten problém se dvěma vektory...

JoDiK
C / C++ › 4 problémy s mým programem
30. 5. 2016   #210995


//DÍKY MOC ZA KAŽDÝ TIP, JAK TO UDĚLAT LÉPE :-))
 

Každý tip? Tipuju, že si myslíš, že ti tenhle program umožní přijít k penězům snadno a bez práce. Věř mi, tudy cesta nevede.

Pokud to máš jako programátorské cvičení, tak těžko radit, když nedodáš příklad toho logu...

JoDiK
Pascal › Nejkratší slovo ve větě.
25. 5. 2016   #210945

#2 JoDiK
Tak asi ne, to není jediná chyba. Co ten středník za else???? No a další chyba je v tom procházení. Když za tečkou bude mezera (což by měla být, tak to přece ještě neznamená, že už máš další nové slovo...

Přidej tam ještě podmínku na délku nového slova... jen když je větší jak nula...

JoDiK
Pascal › Nejkratší slovo ve větě.
25. 5. 2016   #210944

#1 JaNevimCoDelat
Co to znamená "Počítá mi to i mezery"?

Jestli dobře vidím máš minslovo inicializované na prázdný řetězec (délka nula), takže ať najdeš sebekratší slovo, žádné nebude kratší než slovo o nula znacích. Tak zkus před hledáním uložit do minslovo[0]:=#255;

To by už mohlo něco aji dělat...

JoDiK
Pascal › Pascal - razeni
23. 5. 2016   #210872

Řekl bych, žes nepochopil zadání a děláš něco, co se po tobě nechce. V zadání je výslovně řečeno, že máš poskládat třetí soubor ze dvou už seřazených souborů. Zřejmě se předpokládá, že oba soubory jsou tak velké, že se nevejdou do paměti. Ty ale načteš první i druhý soubor do paměti a pak je v paměti třídíš. Podle mě jsi měl přečíst z každého souboru jen jeden řetězec a podle výsledku porovnání uložit jeden z nich do třetího souboru a načíst další řetězec už jen z  toho správného souboru k dalšímu porovnání. Teď se mi už nechce promýšlet algoritmus toho dalšího čtení, kde se musí hlídat i konec souboru a dočtení případného zbytku druhého souboru už bez porovnávání...

Navíc místo if používáš while, takže pokud by se vyskytly dva stejné řetězce, vyrobils nekonečný cyklus...

JoDiK
C / C++ › chyba
9. 5. 2016   #210577

#1 Sheldon
Chybu máš přesně tady, jo a jednu taky tady, ale na tu přijdeš až opravíš tu první.

JoDiK
Delphi › Hledáni slov v řetězci.
20. 3. 2016   #209361

#3 Brenyx
U programování neexistuje žádné "asi".

Pos odjakživa hledalo první výskyt - viz např.: zde...

Na mazání od-do z řetězce se už od Pascalu 3.0 používá delete...

Jen asi musíš promyslet a vyřešit to, že v HTML obecně může být < na jednom řádku a odpovídající > klidně až na dalším řádku, nebo i o pět řádků dál...

JoDiK
Delphi › Hledáni slov v řetězci.
20. 3. 2016   #209357

#1 Brenyx
Takový nástřel:

vyhledej první výskyt < a první výskyt >. Vše co je mezi včetně těch závorek odstraň. To opakuj, dokud se v textu nachází <...

JoDiK
Visual Basic › Programování - vypsání sudýc…
14. 3. 2016   #209289

#1 MišelWu
aplikuj na to cyklus FOR

JoDiK
Pascal › Aké kódovanie používa čítani…
7. 3. 2016   #209138

#3 Bellwar
Jestli máš výstup do konzoly, tak tvé problémy způsobuje odvěký problém windowsů, které mají kódování Windows1250, ale v konzole Latin2. Takže buď ten textový soubor napiš v takovém editoru, který umí Latin2, nebo ho před použitím překonvertuj (třeba v PSPadu), případně si napiš (stáhni) konverzní proceduru do Pascalu a překonvertuj v něm.

JoDiK
Pascal › Aké kódovanie používa čítani…
6. 3. 2016   #209133

#1 Bellwar
U čtení souboru je kódování nepodstatné, problém máš se zobrazováním. Nepíšeš verzi Pascalu ani v jakém OS to provozuješ. tak těžko radit. Každopádně si sjednoť kódování v souboru a v OS.

JoDiK
Pascal › Reálna núdza :/
2. 3. 2016   #209038

#3 Michal

1. prečo je tam pocet :=0;

a tomuto: inc(pocet); rozumíš? Když zavoláš podprogram nacitanie, tak se na zásobníku (což je vyhrazená část paměti pro dočasné operace) zabere místo pro proměnnou pocet. Ty pak příkazem inc(pocet); zvýšíš obsah této proměnné o jedna. Jenže to samé místo mohlo předtím být úplně jiná proměnná, takže v něm zůstala uložená nějaká předchozí hodnota třeba 12839. No a k čemu teda tu jedničku přičte to inc(pocet); Aha? Kdybys neměl před prvním přičítáním nastaveno pocet :=0, tak se první načtený údaj pokusíš uložit jako 12840-tý, na což ani nemáš zabrané místo.


2. tomuto : "tovar[pocet]:=tovar[pocet]+znak"

do řetězce tovar na pozici pocet přičti další načtený znak...

takže zatím jsi ze souboru přečetl a uložil znaky BOI. Další načtený znak je L, který tím příkazem přidáš k předchozím, takže už tam bude BOIL. Pokud ovšem na začátku nenastavíš tovar[pocet]=''; tak tam někdy můžeš přičítat k pěkným nesmyslům zbylým z předchozího využití paměti...


3. tomuto už vôbec : writeln(tovar[i]:10,kus[i]:5,cena[i]:8:2);

jde o formátování výstupu, aby měl charakter tabulky. Místo

pec 4 300.50
boiler 2 4938.0

bude zobrazeno:

       pec     4  300.50
    boiler     2 4938.00
JoDiK
C / C++ › Čistější zápis úseku kódu -…
11. 2. 2016   #208548

#13 Kit
Moc jsem to nepochopil, zkusíš to napsat kódem?

JoDiK
C / C++ › Čistější zápis úseku kódu -…
11. 2. 2016   #208544

#10 peter
Pro přehlednost pro dalšího programátora je nejdůležitější vhodný název + komentáře.

Příklad: klasické bublinkové třídění (pascalu rozumí všichni...)

  i:=N;
  repeat
    dec(i); vymena:=false;
    for j:=1 to i do
      if pole[j]>pole[j+1] then
        begin
          pom:=pole[j];
          pole[j]:=pole[j+1];
          pole[j+1]:=pom;
          vymena:=true;
        end;
  until not vymena or (i=1);


podle mně je to naprosto srozumitelné a je to lépe čitelné než třeba

 until (vymena=false) or (i=1);

Jak tohle udělat bez booleanu? Otázka pro Kita...

JoDiK
Java › Pomoc u zkousky Java
3. 2. 2016   #208333

#3 Dom
No, nezbývá než doufat, že až mi bude nějaký podobný absolvent třeba lékařské fakulty operovat slepé střevo, že se v nějaké doktorské poradně na internetu neobjeví nějaká  podobná žádost " nechtělo se mi to učit, pošlete mi někdo návod, kde to střevo najdu a jak ho dostanu ven? Rychle, pacient už je rozříznutý..."

JoDiK
GIMP › Gimp 2 - animace
10. 1. 2016   #207864

#1 Radomír
Jestli se nepletu, tak gimp má ty animace vymyšlené tak, že každá vrstva je jeden snímek. Pokud ve vrstvě není celý snímek ale obsahuje průhledné plochy, je skrz ně vidět ten předchozí snímek. Takže pokud to chceš udělat v gimpu, rozkopíruj do každé vrstvy pozadí s mlýnem bez listů vrtule a pak postupně přimo do těch vrstev vkládej pootočené listy vrtule.

JoDiK
Pascal › typove subory v LAZARUS
15. 12. 2015   #207362

#5 Matesko
Tak příště hoď název té chyby do google a přečti si to řešení sám...

Místo string použij shortstring. Lazarus má string vylepšenej přes ukazatele, takže už to není standardní typ jako v Pascalu a nelze ho ukládat do typového souboru.

JoDiK
Pascal › Prvočísla -Pascal
7. 12. 2015   #207126

#5 El97za
Nepochopilas...

Neřeš co má nebo nemá ten tvůj program dělat a nejdřív se na jednodušších úkolech nauč používat prostředky, které ti Pascal nabízí. Těžko postavíš dům, když neumíš pokládat cihly...

"nevím jak mám zjistit,kdy je ten zbytek 0 a kdy ne." to jsem ti přece psal v nápovědě!

PS: ano, špatně jsem pochopil to zadání, ale ten rozdíl je minimální, tak se místo hledání do zadaného čísla prostě bude počítat, kolik prvočísel se už vypsalo a skončí se u stanoveného počtu...

JoDiK
Pascal › Pascal: Vybraná suma
3. 11. 2015   #206129

#1 Terynka07
A jak si představuješ tu "pomoc".

JoDiK
C / C++ › Domáce úlohy - Hádaj číslo
9. 6. 2015   #202840

#5 JoDiK
kopírovací chybička se vloudila:

 nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo < 5
  nacti cislo
  zpracuj cislo
JoDiK
C / C++ › Domáce úlohy - Hádaj číslo
9. 6. 2015   #202839

#4 Maiky
Jestli jsem správně pochopil, tak rozdíl mezi "while" a "do - while" je pouze v pozici a smyslu podmínky, while ji má na začátku, do - while na konci... Tak to snad není takovej problém prohodit ne? Viz principiální ukázka:

do
  nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo > 5

----------------------

  nacti cislo
  zpracuj cislo
while cislo < 5
  zpracuj cislo
  nacti cislo
JoDiK
C / C++ › Domáce úlohy - Hádaj číslo
9. 6. 2015   #202837

#1 Maiky
Tomuto

músí to byť naprogramovane v C pomocou while achhh preto vás prosím o pomoc ja som to naprogramoval ,ale pomocou while do

nerozumím ani za mák

JoDiK
C / C++ › Domáce úlohy - Hádaj číslo
9. 6. 2015   #202836

#1 Maiky
Pomoc si představuješ jak? Jako aby to za tebe někdo naprogramoval?

Ten druhý program se asi měl jmenovat spíše xnan a měl počítat přesně to co je v názvu, tzn x na ntou, třeba 3 na pátou... A chyb tam máš několik... Ta nejdůležitější - není definovaná hodnota v proměnné y.

JoDiK
Java › Tisk sudých a lichých čísel…
7. 6. 2015   #202758

#13 JoDiK
Na druhý pohled vidím, že pokaždé uložíš do odpovídajícího pole na pozici suda/licha zkoumané číslo a pak přičteš počet sudých/lichých.

Tzn. že na konci budeš mít počty o jedna větší než ve skutečnosti a v tom tvém výpisu vypisuješ právě jen to neexistující sudé/liché číslo. Vypisuj tedy postupně všechny a nějak lépe ošetři ten jejich počet...

JoDiK
Java › Tisk sudých a lichých čísel…
7. 6. 2015   #202757

#12 Anonym
Prosímtě, zdrojové kódy se sem vkládají jako texty, přes ikonu <?

Totiž když by se někdo rozhodl ti s tím pomoct, asi těžko bude ten tvůj kód opisovat z obrázku aby si to zkusil přeložit a spustit. Ale i od pohledu se mi nezdá, že by Java uměla to co žádný jiný jazyk, totiž vypsat celé pole jednoduchým příkazem pro výstup.

Tak to zkus jako všichni ostatní, hezky po jednom (zdroj informací...):

public static void print(int[] array) {
  for (int i = 0; i < array.length; i++) {
  System.out.println(array[i]);         
  }
}
JoDiK
C / C++ › Cvičné úlohy v C
4. 6. 2015   #202680

#1 Noob12
Na párek ti sere bílý tesák a když odhlédnu od toho, že seš tu s křížkem po funuse (nebo to odevzdání 3.6. nebo 5.6. neplatí?), tak co třeba takhle: za každý úkol litr?

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
24. 5. 2015   #202411

#16 JoDiK
A až si například v těch materiálech, co jsem ti dal odkazy, nastuduješ k čemu slouží jednotlivé příkazy, tak to možná i dotáhneš do konce...

Dejme tomu, že se do proměnné mat načte hodnota 1:

readln(mat);
while mat = 1 do a.mat:=a.mat + 1;

takže dokud je mat=1 tak to má k proměné a.mat přičítat jedničku? Jako donekonečna? To v počítači nefunguje, způsobí to chybu přetečení... Podívej se prosím na skutečný význam příkazu while - do a používej ho k tomu, k čemu je určen...

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
24. 5. 2015   #202409

Dnes je (skoro) všechno onliine...

https://ideone.com/

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
22. 5. 2015   #202366

#12 David
No vzhledem k tomu, že budeš načítat údaje po trojicích, tak snad načítání ukončíš až budou všechny tři nulový ne?

Např.:

readln(zclj,zmat,zprog);

if zclj+zmat+zprog=0 then muzeme_koncit

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
20. 5. 2015   #202297

#10 David
My víme, to je zadání, které se na školách používá furt dokola...

Spiš dej vědět, jak jsi daleko a s čím konkrétně si nevíš rady...

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
20. 5. 2015   #202291

#8 David
Nojo, to se učí blbě...

Tak když se zasekneš, tak sem vlož, cos zatím napsal a klidně se ptej...

Ale promiň, otázka "Co byste použili na ukládání dat ? Záznam nebo pole?" naznačuje, že nevíš o čem mluvíš, a na to se radí dost blbě.

Pro tohle zadání úplně stačí ukládat si v každém kroku jen tu jednu trojici známek do třech proměnných.

Každopádně jedna z možností je uložit ty známky jako záznamy do pole. To ale jen v případě, že bys ty známky na něco potřeboval mít uložené. A nebo to brát jako procvičení využití těchto struktur. K tomu bys ale měl vědět co to je a k čemu se to hodí. Jestli chceš nějaké další zdroje informací, zkus třeba:

Popis Pascalu...

Algoritmizace a několik vyřešených úloh v Pascalu...

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
19. 5. 2015   #202263

#4 KIIV
Přehlédl jsi tu ironii... asi...

JoDiK
Pascal › Informačný systém v Pascale
19. 5. 2015   #202261

#1 vlado5
Na co že to jako nevíš "jak na to"?

Nevíš kde najít kontakt na firmy zabývajícími se tvorbou software v Pascalu, kteří by tvou zakázku zpracovali?

Nebo nevíš jak se naučit programovat?

Anebo umíš programovat, ale nevíš jak konkrétně na tohle podivné zadání?

Tak se vymáčkni...

PS: jak moc narychlo to potřebuješ?

JoDiK
Pascal › Ročníková práce
19. 5. 2015   #202259

#1 David
Použil bych na to dynamické objekty svázané ve spojovém seznamu, implementující asi obecný seznam...

Jo a propadne jeden žák, ten co měsíc před koncem školního roku začal pracovat na ročníkovém projektu a už celý týden se učí něco, co ostatní horko těžko začínají chápat po dvou až třech měsících studia.

JoDiK
Pascal › Prosím o pomoc s příkladem
12. 5. 2015   #202124

#1 wallker47


1. Navštívíš strejdu Googla

2. Navštívíš první nabídnutý odkaz

3. Najdeš vzorec pro výpočet dráhy volně padajícího tělesa

4. Vezmeš papír a tužku a opíšeš si ten vzorec

5. Zvolíš si čas, vezmeš kalkulačku naklapeš do ní ten výpočet a spočítáš dráhu (abys měl konkrétní čísla pro kontrolu programu)

6. Nakreslíš si na ten papír vývojový diagram programu, kde si promyslíš jak budeš načítat údaje, počítat a vypisovat výsledky

7. Přepíšeš ten návrh pomocí příkazů Pascalu v editoru

8. Pokusíš se přeložit program, opravíš syntaktické chyby

9. Spustíš přeložený program a předáš mu ty přichystané údaje z bodu 5 a zkontroluješ, jestli to spočítal stejně. Jestli ne, najdeš a opravíš logické chyby v programu

10. Zkusíš spočítat i jiné hodnoty abys ověřil, že to počítá správně

11. Pokud nejsi spokojen se vzhledem programu, doladíš ho

12. Hotovo :-)

Není zač...

JoDiK
Pascal › Prosím o pomoc MATICEděkuji
11. 5. 2015   #202103

#13 justinblack
Ty tenhle program, cos sem zkopíroval opravdu spustíš? Tak to mě zajímá v čem ho překládáš, protože tohle má kromě logických i syntaktické chyby, takže nejde ani přeložit, natož spustit... Pokud ti to opravdu něco vypisuje, tak zkus smazat to nesmyslné čtení ve výpisu:

        write(m2[i,j]);
        writeln;
        readln(m2[i,j]);

A ještě jednou si prosím přečti příspěvek od Microsoftu, snad pochopíš že až budeš chtít vypsat všechny tři matice, opravdu nebudeš muset přidělávat třetí proceduru na výpis, naopak jednu smažeš...

Až to všechno opravíš, zjistíš. že už to máš skoro hotový, jen opravit logické chyby...

M1
   4   1   3   8   1
   8   9   7   8   2
   7   6   1   9   7
   6   1   1   3   2
   5   5   2   9   8

M2
   5   5   8   9   3
   4   6   9   9   6
   3   3   3   9   9
   2   2   7   6   1
   3   2   1   9   8

M3
   4   1   3   8   1
   4   6   7   8   2
   3   3   1   9   7
   2   1   1   3   1
   3   2   1   9   8

Než jsem to dopsal, už to tu je...

JoDiK
Pascal › Pole v deklaraci procedury
4. 5. 2015   #201942

Promiň, máš v tom čím dál větší chaos.

Já mám zase bohužel nejasnosti v tom zadání, kde tam vidíš požadavek na zapouzdření a metody GET a SET? To je nějaké dodatečné upřesnění zadání? Tak ať to zadavatel laskavě napíše rovnou do zadání, co tam být má a jak si to představuje. Takhle je to na dlouhý lokte... Navíc to zadání je tak abstraktní, že se u něho OOP řešení hůř navrhuje.

Ale když už se nad tím zamýšlím, poradil bych asi toto:

Objekt Tvektor může mít i metody pro matematické operace, ale spíš bych je viděl tak, že například metoda sčítání vektorů bude fungovat jako přičítání k danému vektoru a ten výsledek se buď uloží do aktuálního vektoru, nebo vrátí součtová data.

Třeba takto:

program vektory;
uses crt;
var
  rozmer: integer;
 
type
  Thodnoty = array [1..3] of integer;
 
TVektor = object
   hodnoty: Thodnoty;
   procedure SetH(vstup: Thodnoty);
   function GetH : Thodnoty;
   procedure Vypis;
   procedure Pricti(co: Thodnoty);
end;
 
procedure TVektor.SetH(vstup: Thodnoty);
begin
  hodnoty:=vstup;
end;
 
function TVektor.GetH : Thodnoty;
begin
  GetH:=hodnoty;
end;
 
procedure TVektor.Pricti(co: Thodnoty);
var i: integer;
begin
  for i:=1 to rozmer do hodnoty[i]:=hodnoty[i]+co[i];
end;
 
procedure TVektor.Vypis;
var i: integer;
begin
  for i:=1 to rozmer do write (hodnoty [i],', ');
  writeln;
end;
 
const
  v1:Thodnoty=(1,2,0);
  v2:Thodnoty=(3,4,0);
var 
  vektor1,vektor2,vysledek: TVektor;
  meziv : Thodnoty;
begin
  rozmer:=2;
  vektor1.SetH(v1);
  vektor2.SetH(v2);
  vektor1.Vypis;
  vektor2.Vypis;
  vysledek.SetH(vektor1.GetH);
  vysledek.Pricti(vektor2.GetH);
  vysledek.Vypis;
end.

 

JoDiK
Pascal › Pole v deklaraci procedury
3. 5. 2015   #201909

#4 Gooo
Máš v tom pěkný chaos.

Tvektor je objekt obsahující ty zadané hodnoty. Vytvořil jsi tři proměnné tohoto typu a teď bys chtěl udělat součet těch prvních dvou a uložit ho do třetího. Proč se tu metodu ale pokoušíš nacpat do objektu Tvektor? Jako aby sám sebe sečetl s nějakým jiným a výsledky nacpal do třetího?

Zkus ty matematické operace cpát někam jinam ( třeba do Tmenu?) nebo jako samostatnou proceduru.

procedure sectiVektory(vektor1x, vektor2x: TVektor; var vektor_vysledekx: TVektor);
   var i:integer;
   begin
      for i:= 1 to x do
      begin
         vektor_vysledekx.hodnoty [i] := vektor1x.hodnoty [i] + vektor2x.hodnoty [i];
      end;
   end;


a hlavně pak při volání té procedury nepiš hovadiny:

procedure TMenu.A2;
   begin
      sectiVektory(vektor1, vektor2, vektor_vysledek);
   end;
JoDiK
Visual Basic › Sčítanie položiek
3. 5. 2015   #201902

#1 tomas2245
Dalo.

JoDiK
Delphi › determinant matice pomocí pr…
2. 5. 2015   #201889

#3 MEIO
Poradil bych hlavně udělat si jasno v lokálních i globálních proměnných a parametrech podprogramů.

Máš tam třikrát použitý identifikátor A. Ne, že by to v případě globální proměnné nešlo, ale je to dost matoucí a ta lokální proměnná v proceduře už je špatně to ti neveme ani překladač.

Takže asi takhle:

procedure det(var A:mat;var D:real);
begin
  D:=A[1,1]*A[2,2]-A[1,2]*A[2,1];
end;

Pozn.: to, že matice předávaná parametrem do procedury, přestože je určena pouze pro vstup, je opravdu deklarovaná jako vstupně-výstupní, tak to je schválně, protože tím ušetříš paměť na zásobníku i čas při výpočtu, prostě si zvykni, že všechny větší struktury se do podprogramu předávají takto...

JoDiK
Delphi › determinant matice pomocí pr…
30. 4. 2015   #201866

#1 MEIO
Hodnota nebo činnost není rozhodující - to je spíš taková pomůcka pro začátečníky. Profíci si vyberou podle toho, jak ji pak chtejí použít. Například standardní Str je procedura, i když logicky by to mohla být spíš funkce. Navíc, pokud se to povolí, mohou být funkce volány i jako procedury - pokud zrovna nepotřebuješ ten výsledek, jen aby udělala to co má udělat (ano, i funkce dělají činnosti).

K tomu determinantu: je hezké, že uvažuješ o zobecňování, to si ale nech na jiné zadání, tady se drž toho, co se po tobě chce...

Determinant matic vyšších řádů se řeší různě, ten tvůj popis jsem nepochopil, ale tipuju, že asi nebude v pořádku...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201856

#35 romanzdk
Jo, to je lepší..

Teď odděl to načítání a vypisování... (2 samostatné cykly)

Pak v tom duhém proveď nějaké výpočty (třeba součet hodnot z prvního sloupce...) a vypiš výsledek

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201853

#32 romanzdk
ty to tam ještě nemáš? jdu spát, tak si nech dařit...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201851

#30 romanzdk
Tak bys nepoužil cyklus for ale třeba while, který bude číst řádky dokud nenarazí na konec souboru?

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201848

#27 romanzdk
Pokud je v souboru jasně daný počet řádků, tak zaveď dvojrozměrné pole pro všechny řádky a načti to do něj...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201847

#27 romanzdk
Zvláštní, že

writeln(pole[1],' ',pole[2]);

uděláš a

readln(soubor,pole[1],' ',pole[2]);

nee
 

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201845

#25 romanzdk
OK.

Teď zaveď pole pro dvě čísla a načti je do něj z prvního řádku a vypiš (jen ty dvě, nic neopakuj)...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201843

#23 romanzdk
Tak to čtení pro začátek zopakuj jen třikrát a zkontroluj, že to vypíše první tři řádky ze souboru...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201841

#21 romanzdk
Nespěchej, už ti to háže 2000 85?

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201839

#18 romanzdk
jo, a nemůže ti to vyhodit 1 1 když v souboru máš přece 2000 85!!!
 

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201838

#18 romanzdk
Není, ty jsi přečetl jedno číslo, vypsal a to jsi dvakrát zopakoval, přičemž sis v paměti přepsal tu první hodnotu druhou.

Správné řešení:

program test;
var soubor:text;
    i,j,cislo1,cislo2:integer;
begin
assign(soubor,'udaje.txt');
reset(soubor);
readln(soubor,cislo1,cislo2);
writeln(cislo1,' ', cislo2);
close(soubor);
end.
JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201835

#16 romanzdk
Přeskočil jsi sice první krok, ale budiž....

Předpokládejme, že na každém řádku jsou dvě čísla, která chceme mít pro další zpracování uložená. Tak to uprav tak, že to přečte obě čísla najednou včetně ukončení řádku, pak ty dvě čísla vypiš.

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201830

#13 romanzdk
tak napiš testovací program, kde z toho souboru přečteš jen první číslo a vypiš ho.

pak napiš druhý program, kde přečteš obě čísla z jednoho řádku a obě vypíšeš.

Udělej to hned, jestli s tím chceš poradit...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201828

#10 romanzdk
z textového souboru se čte úplně stejně jako z klávesnice, takže celá čísla, reálná čísla, znaky i řetězce...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201827

#10 romanzdk
zoufalý jsi proto, že děláš něco, nevíš co...

buď dopiš jak ti radili do souboru na první řádek počty hodnot, nebo je tam nepiš a za předpokladu, že v souboru bude opravdu vždy jasný počet čísel, tak ten počet zadej v tom svém programu a nesnaž se je číst ze souboru...

JoDiK
Pascal › Nacteni hodnot do pole
29. 4. 2015   #201824

A v souboru jsou pořád hodnoty:

2000 85
500 -10
10 20

???

JoDiK
C / C++ › Kopírování dat z jednoho sou…
24. 4. 2015   #201711

#7 PiranhaGreg
Myslím, že je zbytečné ten buffer pokaždé znovu alokovat a uvolňovat, to stačí jednou před cyklem a pak uvolnit až po jeho skončení. Jinak to vypadá v pořádku...

JoDiK
Visual Basic › Střídání + a -
23. 4. 2015   #201681

#6 KIIV
aha...

JoDiK
Visual Basic › Střídání + a -
23. 4. 2015   #201679

#4 KIIV
A co to má společného se střídáním znaménka?

JoDiK
Visual Basic › Střídání + a -
23. 4. 2015   #201677

#1 Pepe
A proč to proboha chceš mocnit, když stačí jen otáčet (násobit -1)? Viz zdroják...

Sub sa()
m = -1
For i = 1 To 10
  m = -m
  s = s & m & vbNewLine
Next i
MsgBox s
End Sub
JoDiK
Pascal › Nahrazení slov v souboru txt
10. 3. 2015   #200100

#1 GunSpawn
A tvůj problém je v čem?

JoDiK
Pascal › Práce se soubory
3. 3. 2015   #199752

#1 Jakub
 

var
  t : text;                 {Proměnná typu textový soubor}
  c1,c2 : integer;          {proměnné pro údaje ze souboru}
begin
  assign(t,'text.txt');     {Přiřazení jména souboru}
  reset(t);                 {Otevření souboru pro čtení}
  readln(t,c1,c2);          {Čti dvě hodnoty a zbytek řádku zahoď}
  writeln(c1,'  ',c2);      {Vypiš dvě hodnoty pro kontrolu na obrazovku}
  close(t);                 {Uzavření souboru}
end.


Nepíšeš jaká čísla, předpokládám celá...

Jde o naprosté základy, které se učí v první lekci práce se soubory.

Více viz třeba zde...

JoDiK
Python › Pomoc s úkolem
12. 2. 2015   #199175
JoDiK
C / C++ › čtení řádků ze souboru
10. 2. 2015   #199113

#12 Random321654
No, protože nejsi schopný vysvětlit co potřebuješ, ani nenapíšeš přesné zadání, těžko radit.

Je totiž možné, že to, co máš udělat, se dá udělat úplně jinak a jednodušeji než postupem, na který se ptáš.

Například ke zjištění počtu řádků v textovém souboru nepotřebuješ mít ani načtený celý text v paměti, ani nepotřebuješ skákat na určitý byt v souboru. Stačí přečíst znak po znaku celý soubor a spočítat kolikrát se vyskytuje znak (nebo posloupnost znaků podle verze souboru)  konce odstavce.

JoDiK
C / C++ › čtení řádků ze souboru
10. 2. 2015   #199097

#7 oxidián
Nemusí, proč by to dělal? Přečti si ještě jednou zadání. BTW jde o typickou školní úlohu, takže nějaké úvahy o jakémkoliv využití jsou mimo mísu. No a protože tazatel ani jednou nereagoval, asi ho tu už nikdo neuvidí a tak si vlastně povídáme jen tak pro sebe...

JoDiK
C / C++ › čtení řádků ze souboru
10. 2. 2015   #199094

#5 oxidián
Komplikovanějš, pomalejš a s většími nároky na paměť by to už nešlo? Především v zadání není požadavek na to, aby byl celý soubor v paměti...

Ale když už, tak pokud se ten soubor vejde do paměti, stačí ho přece přečíst jen jednou - velikost souboru je daná, tak se může zabrat pamět pro celý soubor, nejrychlejší možným způsobem se tam kompletně přenese a další hrátky se už pak dělají jen v operační paměti...

JoDiK
C / C++ › čtení řádků ze souboru
10. 2. 2015   #199078

#1 Random321654
U textových souborů podle mých znalostí nelze skákat na konkrétní řádek. Takže ho budeš muset otevřít, číst z něj řádek po rádku a počítat si kolikátý řádek to je. Až dojdeš na hledaný řádek (nebo na konec souboru), vrátíš to, co jsi načetl, nebo chybu (když v souboru tolik řádků nebylo).

Pokud to má c/c++ jinak, tak se omlouvám, ale z principu věci to snad ani jinak nejde...

Leda snad nějaký příkaz, který načte celý soubor do paměti a další příkaz, který to rozdělí do struktury (pole) podle oddělovače řádků a pak už stačí vrátit položku na požadovaném indexu.

JoDiK
Delphi › výpočet doby pohybu po naklo…
30. 1. 2015   #198570

#4 Honzc
Nevím, kam koukáš ty, já koukám na obrázek se zadáním, kde v dialogovém okně mají zadáno délka 20, náklon 4,5 a pod tím čas 9,05 sec - což je výsledek pro 4°.

Když jsem to zapsal do té mé ukázky, nechápal jsem proč mám jiný výsledek, až jsem si všimnul, že to jejich číslo mi to vypisuje, než zadám desetiny...

JoDiK
Pascal › Cvičné příklady pro začátečn…
30. 1. 2015   #198568

#3 Jakub
To není úloha na pole, vše počítáš průběžně, dokud není konec řádku (EOLN), čteš číslo za číslem (READ), přičemž jejich počet a součet aktualizuješ s každým načteným číslem. Stejně tak maximum a minimum.

Úlohy na pole jsou takové, kde potřebuješ znovu procházet načtené hodnoty (např, zjistit počet hodnot větších jako průměr, setřídit hodnoty atd...)

JoDiK
Pascal › Cvičné příklady pro začátečn…
29. 1. 2015   #198540

#1 Jakub
Zkusil jsi googlovat?

Namátkou:

http://www.isd.cz/pascal/8ulohy.html

http://yetty.github.com/seminar/priklady.pdf

http://ksvi.mff.cuni.cz/~topfer/vsfs/

http://ksvi.mff.cuni.cz/~topfer/vsfs/Progr-ZS.htm

JoDiK
Pascal › Rozdíl mezi podprogramem a k…
25. 1. 2015   #198367

#4 Gooo
No a sémantika a syntaxe? Velmi zjednodušeně:

sémantika - význam

syntaxe - pravopis

Takže například chceš, aby program vypsal výsledek nějakého výpočtu - hodnotu uloženou v proměnné x. Tak do programu (kde je nadeklarovaná proměnná x a nějaký výpočet třeba x:=2*pi;) napíšeš příkaz:

writeln('x');

Syntaxticky je to správně, překladač nehlásí žádnou chybu a program jde spustit. Ale místo číselného výsledku (hodnoty proměnné) ti to vypíše písmenko x. Sémantika (neboli význam) zápisu  'x' je znak (písmenko) x. Zatímco sémantika (význam) zápisu x je hodnota proměnné. Takže jsi měl napsat:

writeln(x);

To je opět syntakticky správně a už také sémanticky správně a program vypíše 6.28

JoDiK
Pascal › Rozdíl mezi podprogramem a k…
25. 1. 2015   #198365

#4 Gooo
Přesněji řečeno, funkce může vracet spoustu výsledků stejně jako procedura. Ale navíc vrací jednu hodnotu svým jménem a to se nedá nahradit procedurou, protože funkci (na rozdíl od procedury) můžeš volat ve výrazu.

Například mějme funkce sin, cos a sqr. Chceme vypsat výsledek výpočtu sin(cosx-sinx)^2:

writeln('Vysledek: ', sin(sqr(cos(x)-sin(x)));

Kdybys neměl funkce ale procedury, u kterých se výsledek vrací druhým parametrem (např, sin(uhel, vysledek); ), tento samý zápis by musel vypada třeba takto:

cos(x,vc);

sin(x,vs);

srq(vc-vs,vq);

sin(vq,cv);

writeln('Vysledek: ', cv);

Teď už je ti smysl funkce jasnější?

JoDiK
Pascal › čtení textu ze souboru
9. 12. 2014   #197102

#8 Lilien
Všimla sis, že ten dotaz je rok starý?

JoDiK
Matematika › Křivkový integrál
4. 12. 2014   #196903

#1 Josef
Asi dva a půl kilogramu. Není zač...

JoDiK
Pascal › čtení vícemístných čísel ze…
2. 12. 2014   #196819

#1 satanůvprd
string je ale taky pole, takže se bez něj neobejdeš. Každopádně je s ním jednodušší pořízení, prostě ty chary přičítej ke stringu ze správné strany a bude se ti to tam skládat. Každopádně i z textového souboru můžeš rovnou číst celá čísla oddělená mezerami - vstup z klávesnice je víceméně také takový "textový soubor".

JoDiK
C / C++ › Jednoduchá střílečka
2. 12. 2014   #196818

#1 mbeloch97
Programuješ objektově? Pak pokaždé, když zmáčkneš mezerník, vytvoř novou instanci objektu střely a nech ji letět. Samozřejmě si hlídej až střela dopadne, aby se ten objekt opět odstranil.

Neprogramuješ objektově? Neprogramuješ...

JoDiK
3D Studio MAX › Zobrazenie na 4K monitore
27. 11. 2014   #196590

#1 bdk
Když měli onehdá obdobné problémy uživatelé PhotoShopu, museli počkat na novou verzi, protože programátoři nějak nepočítali s tím, že by někdo začal vyrábět monitory s tak velkým rozlišením a neumožnili v uživatelském rozhraní programu zvětšit písmo.

Takže kontaktuj hotline nebo support 3Ds-ka ať ti poradí tam.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý